12 primari amenință cu blocarea unui drum național

FOTO: Adevărul/Ştefan Stroe

Un drum naţional de 188 kilometri pentru care s-au licitat lucrările de reabilitare cu 12 ani în urmă a devenit impracticabil pe aproape 60 kilometri. Primarii din două judeţe se revoltă şi spun că vor bloca accesul, sătui să aştepte minime reparaţii, scrie Adevărul.

Drumul Naţional 67 B, care traversează patru judeţe (Gorj, Vâlcea, Olt şi Argeş) leagă Târgu-Jiu (Scoarţa) de Piteşti. A fost construit, spune primarul comunei oltene Sîmbureşti, cel care a fost iniţiatorul unei petiţii adresate mai multor instituţii ale statului, la mijlocul anilor ’70.

Este un drum din beton, iar starea tehnică s-a degradat continuu. Cele mai mari probleme sunt pe teritoriul judeţului Olt, unde segmentul are aproape 60 kilometri.

Drumul a devenit impracticabil, deşi cetăţenii din zona de nord a judeţului Olt nu au alte variante la dispoziţie. Opt primari din Olt şi alţi patru din Argeş  (primarii localităţilor Moşoaia, Poiana Lacului, Vedea şi Uda din judeţul Argeş şi Leleasca, Spineni, Sîmbureşti, Dobroteasa, Vitomireşti, Vultureşti, Verguleasa şi Topana din Olt) adresează acum memorii Ministerului Transporturilor, după ce în urmă cu două zile au înregistrat un astfel de document şi la DRDP Craiova.

„Drumul este construit undeva prin anii ’70-’75. Este construit din beton, este un drum strategic. A fost destul de bun până prin anul 2007-2008, când s-a rupt Dealul Negru, DN 7, şi circulaţia vehiculelor grele a fost deviată pe DN 67 B, pe acest Piteşti-Târgu Jiu. În urma traficului greu a început să sufere deteriorări. Cred că de prin 2007-2008 are o stare proastă, dar acum este catastrofală“, a declarat pentru „Adevărul“ primarul comunei Sîmbureşti, Olt, Iulian Preda.

Memoriul semnat de primari nu este însă primul, doar că de data aceasta edişlii ameninţă că efectiv vor bloca accesul pe drumul naţional dacă nu se fac cel puţin reparaţii minime pe acest sector.

Modernizarea DN 67 B Scoarţa – Piteşti a fost licitată şi atribuită cu 11 ani în urmă asocierii de firme Delta ACM 93 – Strabag – Euroconstruct. Astăzi, liderul asocierii – DELTA ACM 93 –  este în insolvenţă. CNAIR s-a spălat pe mâini în 2019, când contractul a fost redirecţionat către Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova.

„Au trecut 10-11 ani, s-a intrat în al 12-lea an şi încă nu s-a emis ordin de începere a lucrării, deşi din informaţiile mele, şi sunt verificate, nu sunt doar bănuieli, Guvernul României, CNAIR, a alocat fonduri pentru acest drum în fiecare an, a fost bugetat. (…) Studiile tehnice au fost realizate, s-a făcut şi proiectarea cu detalii de execuţie, am stat de vorbă şi cu proiectantul, unul dintre ei, sunt vreo 68 de poduri şi podeţe, refugii, presupunea decopertarea totală a drumului şi practic se crea un nou drum. Suma este foarte mare, este clar că nu poate fi finanţat într-un an de zile. Este un nou drum, luat de la zero, plus lucrări de dezafectare a drumului vechi“, a explicat primarul Iulian Preda.

Articolul integral – AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here