16 picturi fără acte de provenienţă, ridicate de polițiști dintr-un târg din Sectorul 6

Poliţiştii bucureşteni au identificat sâmbătă două persoane care vindeau într-un târg din Sectorul 6 mai multe picturi, posibil realizate în a doua jumătate a secolului XIX – prima jumătate a secolului XX şi atribuite, conform semnăturilor, unor pictori cunoscuţi, pentru care cei ce le vindeau nu aveau acte de provenienţă şi nici rapoarte de expertiză. Lucrările de artă au fost ridicate de polițiști.

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale, în acord cu operațiunea desfășurată la nivel european, sub coordonarea Europol, pentru prevenirea si combaterea infracțiunilor care aduc atingere patrimoniului cultural național mobil și imobil, în urma unei acțiuni de verificare a persoanelor care comercializează bunuri culturale mobile, desfășurată astăzi, 03.10.2020, într-un târg din sectorul 6, au identificat 2 persoane care ofereau spre vânzare mai multe bunuri de semnificație culturală, respectiv picturi realizate în diferite tehnici, pentru care nu aveau acte de proveniență si nici rapoarte de expertiză conform normelor privind comercializarea bunurilor culturale mobile. În acest sens, s-a procedat la ridicarea a 16 picturi, posibil datate în perioada celei de-a doua jumătăți a secolui XIX – prima jumătate a secolului XX, atribuite, conform semnăturilor, unor artiști plastici cunoscuți”, a informat Poliția Capitalei într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, cercetările sunt continuate în vederea stabilirii provenienţei, cât şi a însemnătăţii culturale a tablourilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here