Actorul Florin Petrescu, ”Axinte“ de la Vacanţa Mare, condamnat pentru şantaj

Actorul Florin Petrescu, cunoscut mai ales pentru rolul ”Axinte”, partener al lui Garcea, din grupul umoristic ”Vacanţa Mare”, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru șantaj, acuzaţii pe care le-a recunoscut în fața anchetatorilor.

În decizia Tribunalul Bucureşti pronunțată pe 2 octombrie 2020, se precizează că actorul a semnat un acord de recunoaştere a acuzaţiilor.

Ca urmare, a fost dispusă „suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale de 2 ani închisoare pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani”, actorul fiind obligat să respecte mai multe condiții, cum ar fi: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mjloacelor sale de existenţa.

Potrivit aceleiași decizii, ”în baza art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal obligă inculpatul să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate”.

De asemenea, actorul ”va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 zile, fie la Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6, fie la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector 6, Serviciul de Probaţine Bucureşti urmând să desemneze instituţia unde condamnatul va presta munca neremunerată în folosul comunităţi, şi să achite suma de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat”, se mai arată în decizia instanţei, care putea fi contestată în termen de 10 zile.

Florin Petrescu a fost acuzat de DNA că l-ar fi şantajat pe fostul director al Spitalului Malaxa din Bucureşti, Florin Secureanu, de la care ar fi încercat să obţină bani în numele lui Dan Diaconescu, pentru ca acesta să înceteze să-l mai menţioneze în emisiunile sale.

În urma acordului semnat, actorul a recunoscut şantajul, iar acum trebuie să se pună la dispoziţia angajaţilor Serviciului de Probaţiune, conform Protv.ro.

Dosarul actorului a fost deschis în urmă cu opt ani, potrivit avocatului acestuia. La începutul anului, când s-a prezentat la o audiere la DNA, Florin Petrescu declara că a vrut doar ”să ajute” pe cineva. ”Se fac cercetări că am vrut să ajut pe cineva. A zis: «Eşti prieten cu Dan Diaconescu, zi-i să nu mai spună de spitalul nostru». Şi m-am dus la Dan şi i-am zis să nu mai facă şi el atâtea probleme, că Secureanu (Florin Secureanu, fostul director al Spitalului Malaxa, n.r.)… (Dan Diaconescu ar fi spus – n.r.) «Domne, dacă vrea să ne ajute, să sponsorizeze OTV-ul». Şi eu i-am pus în legătură”, a declarat actorul”, potrivit Digi24.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here