Afacerea Restaurantul | Ciolacu, contrazis de un martor ocular: „Au tras draperiile, au încuiat ușa, au stins lumini”

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, este contrazis de un martor ocular, după ce a afirmat că abaterea de la norme, sâmbătă seară, în restaurantul din Sărata Monteoru, a fost una de scurtă durată.

„Inițial întâlnirea a avut loc la una din mesele de pe terasă. Mihai Tudose a venit al treilea sau al patrulea și au stat afară o perioadă și abia după-aia au intrat cu toții înăuntru. Deci, în momentul în care au fost în jur de 10 persoane afară s-au mutat înauntru, au stat cel puțin o oră, cât am mai stat eu pe terasă. Șeful locației îi însoțea, inițial la masa de afară și apoi a intrat cu dânșii. După ce și-au dat seama că au fost pozați, au tras draperiile, au încuiat ușa restaurantului, au stins lumini și ne-am simțit ostilizați”, a declarat martorul ocular, pentru Digi24.

Anterior, liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirmase că „județul Buzău este în scenariul verde, fapt pentru care este permisă operarea restaurantelor la interior. De asemenea, conform legii, la masă nu este obligatorie purtarea măștii. Am luat masa împreună cu familia mea, iar, la un moment dat, au venit mai mulți colegi la masă cu noi. Știu că nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru, chiar și pentru câteva minute. De aceea, am transmis astăzi dimineață poliției toate datele celor care au fost la masă. Voi plăti amenda. Este o regulă pe care trebuie să o respectăm toți”.

Polițiștii au amendta grupul cu 21.000 de lei, ia purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, a explicat ce au găsit forțele de ordine la fața locului: “La momentul sosirii poliţiştilor, au fost găsite șase persoane, trei în interior şi trei în exteriorul locaţiei. Trei dintre ele reprezentanţi ai operatorului economic şi s-a constatat că aceştia nu purtau mască de protecţie, în locurile în care acest lucru era obligatoriu, astfel că au fost sancţionate contravenţional. Au fost efectuate verificări, în urma cărora au fost identificate toate persoanele care apar în imaginile din spaţiul public, acestea fiind sancţionate contravenţional, pentru că erau mai mult de 6 persoane la o masă. Reprezentantul operatorului economic a fost sancţionat, pentru neluarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Cuantumul total al sancţiunilor este de 21.000 de lei. Facem precizarea că localitatea respectivă se află în scenariul verde”.

1 COMENTARIU

  1. Bravo Universul nembravo ziaristului care a scris infomtia cu toate ca nu a redat toata tarasnia asa cum sa desfsurat,Tovarasul Ciolacu este rupt de lume si dew Romania altfel nu ar proceda asa nici cu presa nici cu politia .Sesizarea a fost facuta de o localnica iar prieteni participanti au fost invitati si au participat si daca au trecut prin Buzau a treuitsa se abata cativa km buni la Sarata monteoru iar Ciolacu nu prea are treaba cu adevarul si de aceia mai mereu minte ca eu de fapt nu il crednici-o data.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here