Alfred Simonis, liderul deputaților PSD: Îi vom sancționa pe Solomon și Stativă atunci când PNL îi va pedepsi pe Orban, Rareș Bogdan și Costel Alexe

Alfred Simonis la finalul sedintei Comitetului executiv al PSD, miercuri 17 aprilie 2019. Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, spune că partidul îi va sancționa pe deputații Adrian Solomon și Irinel Stativă pentru scandalul făcut la șaormerie doar dacă și PNL va proceda la fel în cazul lui Ludovic Orban, Rareș Bogdan și Costel Alexe.

Colegii mei au greșit, au fost sancționați de către organele competente și, evident, o discuție poate avea loc în partid pe ceea ce înseamnă eventuale sancțiuni suplimentare”, a declarat Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, într-o emisiune tv, întrebat dacă se discută în PSD despre sancționarea deputaților Adrian Solomon și Irinel Stativă.

Întrebat dacă modul în care Adrian Solomon s-a comportat față de angajații șaormeriei i se pare demn de un parlamentar, Simonis a răspuns: „Comportamentul acesta este regretabil, condamnabil, nu susținem un astfel de limbaj, însă trebuie să răspundă ei pentru ceea ce fac parlamentarii în timpul liber. Noi, ca partid, nu susținem un astfel de comportament. În acest moment e o ședință în care nu știu dacă se va discuta (sancționarea celor doi membri PSD, n.red.) pentru că am ieșit ca să particip la emisiunea dumneavoastră. Eu vă propuneam să facem un deal (o înțelegere – n.red.), atunci când dânșii îl sancționează pe Orban, și pe Rareș Bogdan și pe Costel Alexe pentru încălcarea restricțiilor impuse de Guvern, să-i sancționăm împreună și pe cei doi parlamentari”.

În replică, europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă a spus că nu va face niciodată deal cu PSD. ”Pot să nu fac deal pentru că am avut o recunoaștere în Arad foarte bună. Cei care au făcut deal cu PSD au ieșit prost, atât românii cât și alți politicieni”, a spus el.

Referitor la acest subiect, oamenii pot greși, nu doar politicienii. Poți la un moment dat să nu porți mască. Dar trebuie să facem diferența dintre greșeala celor doi parlamentari și atitudinea publică. De fapt, deranjul este legat de comportamentul celor doi parlamentari, excesul de putere, să-ți arăți legitimația, abuzul acesta de putere deranjează pe toți cetățenii”, a mai spus Gheorghe Falcă.

Așa cum știți, premierul Orban a recunoscut greșeala, a fost sancționat de lege, a plătit o amendă. Este o greșeală, se sancționează. Dar un comportament public cum au arătat cei doi parlamentari trebuie sancționat de structurile interne, pentru că de cetățeni este sancționat deja”, a completat europarlamentarul PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here