Alți bani, altă distracție: repartitoarele de căldură devin obligatorii. Cât costă montarea lor

Repartitoarele de căldură sau contoarele individuale devin obligatorii, aşa că toţi cei care sunt racordați la rețelele de termoficare vor trebui să le monteze. Asta înseamnă încă o cheltuială pentru cei care sunt racordați la sistemul centralizat de încălzire, transmite Digi24.

Până la iarnă, fiecare apartament din România va trebui să aibă contoare sau repartitoare pentru a măsura energia termică. Experţii din energie spun că măsura nu poate fi implementată așa repede.

Obligaţia de a monta contoare sau repartitoare se aplică doar apartamentelor racordate la reţeaua de termoficare, nu şi celor care au ales deja centralele termice pe gaz, în practică fiind întâlnite situaţii în care în acelaşi bloc sunt şi apartamente racordate la reţeaua de termoficare şi apartamente debranşate deja. Specialiștii în energie spun însă că  termenul de implementare va fi depășit.

Dumitru Chispliță, președintele Asociației Energia Inteligentă: „Nu cred că există posibilitatea ca într-un termen așa de scurt să se realizeze o lucrare așa de amplă. Nici nu ar fi sănătos, când toate firmele ar fi solicitate să aibă o astfel de activitate ar exploda prețurile. În lipsa unui astfel de sistem oamenii nu cuantifică importanța respectivei forme de energie și se face risipă”.

Pentru a monta un repartitor vom plăti între 70 și 100 de lei. În funcție de numărul de camere, avem nevoie de mai multe dispozitive, câte unul pentru fiecare calorifer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here