Am ratat-o și pe asta! Prima fabrică Tesla din Europa va fi construită în Germania

Prima fabrică Tesla din Europa va fi construită în Germania, în apropiere de Berlin, a anunțat Elon Musk pe Twitter. 

„GIGA BERLIN” a scris șeful companiei. Mesajul a fost însoțit și de inimioare în culorile steagului Germaniei. Ulterior, Elon Musk a scris că noua fabrică va produce baterii, trenuri de rulare și mașini. Prima Tesla care va fi asamblată în Germania va fi Model Y, un crossover compact bazat pe Model 3. 

Elon Musk se afla în Germania ca să participe la gala premiilor Volanul de Aur, organizată de Bild. El a venit să ridice premiul obținut de Model 3, desemnată cea mai bună mașina de clasă medie a anului.

În vară, afaceristul sud-african spusese că fabrica europeană va fi gata până la finalul anului 2021. Aceasta va fi a patra Gigafactory Tesla, după cele din Nevada, New York și Shanghai. Aceasta din urmă a fost construită și a început să producă mașini în mai puțin de un an. 

Tesla vorbește de cel puțin trei ani despre o fabrică în Europa. Locația urma să fie aleasă în 2017, dar planurile au fost amânate. România a fost printre țările care au încercat să atragă producătorul american.

În 2016, Costin Borc, pe atunci ministru al Economiei în guvernul Cioloș, a declarat că se poartă asemenea discuții, într-un interviu pentru HotNews.

Rep: Vrea România să atragă un producător de mașini electrice? 
Costin Borc: Evident.

Rep: Există discuții?

Costin Borc: Există ceva discuții la nivel incipient, dar evident că mergem în sensul acesta. În plus împreună cu Ministerul Finanțelor ne uităm la o schemă de defiscalizare a cercetării – dezvoltării, nu doar în industria auto, ci în general. Scădere de impozit, nu știm încă în ce formă, ne uităm. 

Rep: Revin la negocierile pentru producător de mașini electrice. E vorba despre o companie europeană sau americană?

Costin Borc: Mai lipsea să mă întrebați dacă e o companie al cărei nume începe cu „T” și se termină cu „esla”. S-ar putea. S-ar putea.

România a ratat o fabrică Volkswagen în favoarea Turciei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here