Ambulanța a ajuns abia după 27 de ore la un copil cu febră, din Oradea

Sursa: Facebook

O mamă și fetița ei în vârstă de 8 ani, care avea febră de 39 de grade, au fost nevoite să aștepte 27 de ore o ambulanță, la Oradea.

Un echipaj a venit să o testeze pe fetiță abia după ce jurnaliștii Digi24 s-au interesat de caz.

Am sunat ieri dimineață la 8,21, am mai sunat la 14.30 și ultima data aseară. Deci, după 27 ore a venit o ambulanță acasă.

Eu sunt în izolare de marți, cea mică de joi. Automat nu aveam voie să ieșim din casă. Prima dată mi s-a comunicat că o să vină în cursul zilei. Având în vedere că copilul are astm, să vedem ce tratament vom urma.

La ora 14.00 am sunat iar, mi s-a zis că sunt oameni care așteaptă și de trei zile ambulanța, ceea ce pe mine m-a șocat efectiv. Situația a degenerat, eu am sunat la 112, la serviciul medical, în condițiile în care eram deja nervoasă mi s-a închis telefonul în nas. Am mai sunat o dată, răspunsul a fost halucinant, că dacă nu vreau să aștept, să îmi iau copilul să îl testez cu bani, să nu aștept să îl fac gratis. Asta deși eu am spus că sunt în izolare.

Am sunat apoi la DSP Oradea, mi-a doamna de acolo spus că nu are cum să sune ea la ambulanță, mi-a sugerat să sun la medicul de familie, să sune el la ambulanță„, a declarat Mădălina Anton, la Digi24.

Referitor la situația reclmată, șeful SMURD Bihora spus că serviciul pe care îl conduce nu mai face față cererilor, după ce, în ultimele zile, numărul solicitărilor pentru testare la domiciliu a crescut de peste 10 ori.

De mai mult de o săptămână, odată ce în Bihor se aplica regula că fiecare echipaj care ajunge la un caz să recolteze, brusc a crescut numărul solicitărilor pentru testare, de peste 10 ori. Săptămâna asta au fost peste 230 apeluri doar pentru testare, e clar că echipajele de urgență nu pot face față la testări în acest ritm. Atunci se prioritizează.

În acest caz era un copil de 8 ani, acasă cu mama, deja plasată în izolare, nu era o problemă legată de riscul de a transmite mai departe, starea era cu simptome ușoare.

Nu e singurul caz care se rezolvă după 36 de ore„, a declarat Hadrian Borcea, șeful UPU SMURD Bihor.

Medicul a calificat însă drept o greșeală faptul că femeii i s-a închis telefonul sau că a fost trimisă la privat să facă testul pentru copil.

1 COMENTARIU

  1. Mda, daca era un politician kkcios, eventual pesedist, venea elicopterul…daca a fost un copilas, in izolare, cu astm, nu era urgenta, nu-i asa? Rusine! Cum stabiliti prioritatile?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here