Amendă de 5.000 de lire pentru britanicii care pleacă în vacanță în străinătate

Sursa: Pixabay

Parlamentul Marii Britanii urmează să adopte o lege care prevede că persoanele care pleacă în afara țării fără un motiv întemeiat, aici fiind menționate vacanțele, vor fi amendate cu 5.000 de lire sterline, relatează BBC.

Sancțiunea este prevăzută în proiectul de lege care va fi dezbătut și votat joi. Britanicii nu puteau să plece în vacanțe nici până acum, fiind interzis prin regula „stați acasă” care expiră luni, însă de acum această interdicție va fi cuprinsă într-o nouă lege a coronavirusului, potrivit Digi24.ro.

Astfel, interdicția de a părăsi teritoriul țării fără motiv întemeiat va fi prevăzut într-o lege specifică, pentru care este prevăzută inclusiv amenda de 5.000 de lire. 

Călătoriile ar fi trebuit să fie reluate cel mai devreme în data de 17 mai, însă data rămâne incertă din cauza celui de-al treilea val de infectări cu COVID, dar și din cauza vaccinării sub așteptări din Europa.

Consilierul guvernamental Neil Ferguson i-a sfătuit de altfel pe britanici să nu-și plănuiască vacanțe în străinătate în această vară, ci să meargă în destinații interne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here