Americanii, îndemnați de un consilier al lui Trump să se „ridice” împotriva măsurilor anti-Covid

Consilierul pe probleme de coronavirus al lui Donald Trump, dr. Scott Atlas, a fost aspru criticat duminică, după ce a publicat pe Twitter un mesaj în care îi îndemna pe americanii din Michigan să se „ridice” împotriva noilor restricții anunțate de guvernatoarea democrată Gretchen Whitmer, scrie Business Insider. citat de Digi24.ro.

Gretchen Whitmer a anunțat, duminică, un nou set de restricții pentru a stopa răspândirea coronavirusului, inclusiv închiderea temporară a școlilor, închiderea restaurantelor și limitarea întâlnirilor la domiciliu la cel mult 10 persoane.

Noile restricții încep miercuri și sunt impuse pentru trei săptămâni.

„Suntem pe marginea prăpastiei și trebuie să luăm măsuri”, a spus guvernatoarea.

După anunț, consilierul lui Trump pe probleme de coronavirus a scris un mesaj pe Twitter în care îi îndeamnă pe oameni să „se ridice” împotriva măsurilor.

„Singura modalitate să oprim asta este dacă oamenii se ridică împotriva măsurilor. Primiți ceea ce acceptați”, a scris Scott Atlas, care a adăugat două hashtaguri #FreedomMatters și #StepUp.

Atlas, care face parte din grupul de lucru pentru coronavirus al lui Trump, s-a alăturat echipei în luna august.

Includerea lui Atlas în grupul de lucru a fost criticată în presă deoarece nu este un expert în boli infecțioase și a promovat opinii considerate controversate despre virus, cum ar fi neîncrederea în eficiența măștilor de protecție și promovarea ideii de „imunitate de grup”.

Statele Unite au depăşit 11 milioane de cazuri de infectare cu coronavirus, potrivit unui bilanţ al Universităţii Johns Hopkins, cel mai mare număr de cazuri înregistrat de o țară. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here