După ce în urmă cu câteva zile ministrul Predoiu afirma: ”încercăm să punem colţi ANABI, pentru ca ea să sfâşie din averile dosite de infractori”, Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) este în situația hilară de a căuta pe cineva care să găzduiască 23 de capre aflate pe un vârf de deal, cărora să le dea să mănânce, informează Hotnews.ro.

Proprietarii animalelor au fost arestați, iar caprele trebuie „introduse în circuitul civil”, adică consultate de veterinar, înregistrate și hrănite, urmând ca după rezolvarea acestor detalii să fie scoase la licitație.
ANABI este instituția din România care identifică și administrează bunurile provenite din infracțiuni și le și valorifică.
Acum, Agenția este în situația hilară de a vinde 23 de capre ale căror proprietari au fost arestați. Caprele se află în județul Constanța, într-un vârf de deal unde nu există niciun fel de utilități, nici măcar curent electric. Așa că ANABI a trimis acolo o echipă care să ia caprele din vârf de deal și „să le introducă în circuitul civil”.

„Acum suntem sesizați cu valorificarea a 23 de capre aflate într-un vârf de deal, într-o locație neelectrificată. Toți proprietarii caprelor sunt arestați, iar noi am fost sesizați să le valorificăm. Și ce facem de o săptămână? O echipă de colegi este la Constanța, căutăm pe cineva să le ia și să le găzduiescă, până le vindem.Trebuie să căutăm și veterinar și să le înregistrăm și le vom vinde, pentru că cel care le cumpără nu e interesat de unde le-am luat, dar mai întâi noi trebuie să le introducem legal în circuitul civil”, a declarat, vineri, directorul ANABI, Cornel-Virgiliu Călinescu.

Cât costă „operațiunea capra”?
Directorul ANABI spune că, deocamdată, sunt costurile de deplasare pentru cei doi angajați care au mers la Constanța să caute un „administrator” provizoriu pentru capre.

„Mergem pe costuri minime, nu ne apucăm să angajăm o firmă ca să mute caprele. Vom avea cheltuieli de administrare, pentru că ele trebuie hrănite de cineva. Prețurile de hrană și medicație vor fi probabil mici, nu am făcut o evaluare, dar e clar că va fi o factură de plătit din partea acelui care le va lua”, a afirmat Călinescu.

După ce va rezolva aceste detalii, ANABI va scoate la licitație pe site cele 23 de capre. Prețul unui animal este evaluat undeva la 300 de lei.

Articolul integral poate fi citit AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here