Anchetă la Serviciul de Ambulanță Galați, după ce un dispecer i-a spus unei mame că nu vine nimeni să o caute pe fiica sa dispărută de acasă

O anchetă internă a fost demarată la Serviciul de Ambulanță Galați și o echipă de control a fost trimisă de Departamentul pentru Situații de Urgență de la București, după ce mama unei adolescente cu probleme de sănătate a dat publicității înregistrarea discuției cu un dispecer care i-a preluat apelul de urgență privind dispariția fiicei sale.

În discuția purtată prin linia unică de urgență, angajata Ambulanței îi spune femeii că, dacă fiica sa se ascunde, nu o va căuta nimeni, nici măcar poliția, relatează Digi24.

Iată discuția pe care femeia a avut-o cu dispecerul:

Mama fetei: Bună seara. I-am pierdut urma în zona restaurantului Alex.
Dispecer ambulanță Galați: E, dacă i-ați pierdut urma, doamnă, când o găsiți, este liniștită și vrea să meargă la spital, reveniți la 112. Nu vine nimeni s-o caute în tot orașul.
Mama fetei: Da, dar nu este și Poliția pe fir? Că nu înțeleg.
Dispecer ambulanță Galați: Poliția nu este în acest moment pe fir. Dar nici Poliția nu aleargă după ea. Dacă ea este fugită și n-o vede nimeni, unde s-o caute Poliția, doamnă?

Femeia a relatat cum dispecerul de la Ambulanța din Galați care i-a preluat apelul nu a făcut altceva decât să îi spună că fiica sa de 16 ani, cu probleme de sănătate, nu era căutată de poliție, deși dispăruse de acasă de ore bune.

Este revoltător că ești o mamă care își caută copilul la ora 9 pe stradă și ambulanța îți spune nu ți-o va căuta nimeni. În momentul acela ești fără putere. OK, dar dacă nu mă ajută instituțiile statului, atunci cine?”, a declarat mama fetei la Digi24.

Potrivit Digi24, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul MAI va trimite la Galați o echipă de control care să verifice modul în care a fost gestionat apelul la 112 făcut de către mama adolescentei de 16 ani.

Sigur că nu s-a folosit un limbaj profesionist, are loc o anchetă și după se vor lua măsurile care se impun”, a spus Mihai Polinschi, medic SAJ Galaţi la Digi24.

Primele verificări au arătat că poliția o căuta deja pe minoră în momentul discuției dintre mama acesteia și operatoarea de la 112.

Un echipaj din cadrul Secției 1 de poliție a depistat minora pe o stradă din zona spitalului de psihiatire, aceasta fiind condusă la sediul de poliție unde se afla și asistentul maternal”, a declarat Gabriela Costin, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi pentru Digi24.

Dacă se va ajunge la anchetă disciplinară, dispecerul riscă să fie sancționat inclusiv cu desfacerea contractului de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here