Anchetatorii fac percheziții în birourile Spitalului Județean Piatra Neamț

Anchetatorii au făcut percheziții, duminică seară, la Spitalul Județean Piatra Neamț. Potrivit Digi24, procurorii și polițiștii caută acte în mai multe birouri din spital în legătură cu funcționarea și avizarea secției ATI unde s-a declanșat incendiul de sâmbătă seară, în urma căruia 10 pacienți au murit.

Perchezițiile au loc după ce anchetatorii ceruseră deja acte și documente legate de funcționarea secției de terapie intensivă.

Prefectul județului Neamț, George Lazăr, a declarat duminică dimineața la Digi24 că spitalul a greșit pentru că a efectuat mutarea secției ATI de la etajul 3 la etajul 2 fără vreo aprobare din partea DSP. 

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunțat că a fost stabilit locul din salonul ATI de unde a pornit și că patru dintre necropsiile victimelor au fost finalizate. Procurorii vor ridica dispozitive şi echipamente medicale, în vederea expertizării, a precizat Parchetul General într-un comunicat transmis duminică seara.

Ancheta de la Spitalul Județean Piatra Neamț este condusă de procurorii din dosarele Colectiv şi Maternitatea Giuleşti, Eduard Mihai Ilie şi Marius Iacob.

Audierea unor martori oculari, în special cadre medicale, a început deja și vor continua.

Zece pacienţi au murit în urma incendiului care a izbucnit sâmbătă la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Alte şapte persoane, inclusiv medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii, sunt în stare gravă. Doctorul a fost transferat la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles, iar cei șase pacienți COVID care se aflau în terapie intensivă au ajuns la spitalul mobil de la Lețcani, din Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here