Apartamente vândute într-un bloc din Sectorul 4 care nu este racordat la utilități

Mai mulți bucureșteni care și-au cumpărat apartamente într-un bloc din Sectorul 4 nu se pot muta în noile locuințe, pentru că imobilul nu este racordat la utilități. Constructorul dă vina pe furnizorii de apă și gaze, în timp ce primăria de sector spune că racordarea se poate face doar dacă dezvoltatorul execută lucrările pe sub strada proaspăt modernizată.

Blocul respectiv se află pe strada Luică, la marginea Sectorului 4. Este un bloc nou, cu cinci etaje, care pare o investiție corectă. Dacă apelezi numerele de telefon afișate pe poartă și soliciți detalii despre achiziția unui apartament, ți se răspunde convingător, relatează Digi24.

Ce mai am disponibil acolo este un singur apartament cu două camere la 69.900 de mii de euro, etajul patru din cinci. Au fost și altele mai ieftine, dar s-au epuizat”, spune reprezentantul dezvoltatorului.

Întrebat dacă apartamentele au apă caldă, curent, gaze, spune fără să ezite că au toate utilitățile. ”Apartamentele pe care noi le vindem, bineînțeles că se dau branșate la toate utilitățile orașului! Contorizate individual!”, susține el.

Oamenii care şi-au cumpărat deja locuințe în acest bloc, ori au plătit, în avans, diverse sume pentru precontracte de achiziție s-au trezit, însă, cu o mare problemă: nu pot beneficia de apartamente, din cauză că nu sunt racordate nici la apă, nici la gaze. Inițial, li s-a promis că problema va fi rezolvată în septembrie. Ulterior, soluţionarea a fost amânată pentru anul viitor.

Deocamdată, locatarii vin în bloc, își vizitează apartamentele ca la muzeu și, cu speranța reglementării urgente a situației, pleacă. Reprezentanții dezvoltatorului confirmă problemele, dar se consideră părți vătămate, precum clienții, și dau vina pe furnizorii de utilități.

Întrebat de un reporter Digi24 dacă le-a transmis clienților care au achitat integral sau au plătit o parte din bani că în septembrie vor avea utilități, promotorul dezvoltatorului a răspuns că nu este ceva incorect.

”Nu pot să vă confirm sau să vă infirm acest lucru, pentru că nu știu ce a discutat direct dezvoltatorul cu cumpărătorul, dar și dacă a transmis aceste informații nu este nimic nelegal sau ceva incorect. Pur și simplu, în baza estimărilor sau a termenelor pe care le-a primit de la furnizori, este foarte probabil să le fi dat acest termen. Dacă aceștia au schimbat termenul sau au spus că nu au a N-șpea autorizație de branșament, vă dați seama că și dezvoltatorul se află în postura în care și el are un prejudiciu sau o pagubă. Pentru că așteaptă ca acești furnizori să-i furnizeze ceea ce el deja a plătit”, a spus Bogdan Ivan, promotorul dezvoltatorului.

El a mai spus că în cazul în care un client care a plătit un avans sau integral cere banii înapoi, este dreptul lui să o facă.

”Există această posibilitate! Da! În cazul în care se depășește termenul, bineînțeles că are dreptul să ceară banii înapoi”, a declarat Bogdan Ivan.

Primăria Sectorului 4 susține că strada Caporal Luică a fost modernizată recent, este în garanție și nu poate fi spartă pentru lucrări particulare. Anunţă însă că dezvoltatorul își poate racorda blocul la utilități oricând dorește, dacă execută lucrările pe sub șosea.

Sursa foto: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here