Apelul poliției după ce ”vânătoarea de pedofili” a făcut 250 de victime, în Olanda

Poliția olandeză a făcut un apel public cerând oprirea „vânătorii de pedofili” care a făcut deja 250 de victime, după ce un profesor pensionar, în vârstă de 73 de ani, a fost ucis în bătaie de un grup de adolescenți, relatează BBC.

Oscar Dros, unul dintre șefii poliției olandeze, a spus că există riscul să moară și alți oameni și a făcut apel la populație să lase justiția în seama autorităților, potrivit Digi24.ro.

Bărbatul de 73 de ani, din orașul Arnhem, a fost contactat pe un chatroom dedicat persoanelor gay. Autoritățile spun că acesta știa faptul că persoana cu care urma să se întâlnească era minoră, însă nu există indicii că ar fi avut relații sexuale.

Atacul din Arnhem este al 250-lea dintr-o serie lungă de astfel de incidente produse de așa-zișii „vânători de pedofili” în Olanda, conform autorităților.

Câțiva adolescenți din Arnhem au avut ideea de a începe o „vânătoare de pedofili”, după ce au citit despre astfel de acțiuni în alte zone ale Olandei.

Fostul profesor a ajuns la punctul de întâlnire stabilit în data de 28 octombrie, iar de acolo a fost urmărit în drum spre casă. La un moment dat, adolescenții l-au atacat și l-au bătut cu sălbăticie. Bărbatul a murit, ulterior, la spital.

Primarul orașului Arnhem, Ahmed Marcouch a calificat fapta drept o „crimă oribilă” care a avut un impact negativ asupra comunității. Zeci de persoane, vecini, prieteni și foști elevi ai victimei au luat parte la ceremonia de comemorare a morții victimei, săptămâna trecută.

Avocatul băiatului de 15 ani care a inițiat „vânătoarea de pedofili” spune că acestuia i-a venit ideea pentru că „se plictisea din cauza carantinei”. El spune că clientul său a fost „luat de val”, însă nu a participat personal la atacul împotriva profesorului ucis.

Jamil Roethof spune că adolescenții au vrut doar să îl înfrunte pe bărbat și nu premeditaseră un atac împotriva lui. El a sugerat că victima a murit din cauza căzăturii.

Șapte adolescenți au fost arestați, șase dintre ei fiind minori.

Oscar Dros a făcut un apel la cetățenii olandezi să oprească astfel de acțiuni împotriva unor persoane suspectate de pedofilie și să lase autoritățile să își facă treaba. El spune că în jur de 250 de astfel de incidente au fost raportate, dar că numărul real este posibil să fie chiar mai ridicat – persoanele suspectate de „justițiari” sunt atacate, amenințate și hărțuite pe internet.

Mai multe grupuri de Facebook au fost create pentru organizarea „vânătorilor de pedofili”, iar aceste grupuri atrag mii de persoane care spun că fac aceste lucruri pentru „a-i proteja pe copii”.

Dros mai spune că astfel de acțiuni rareori au efectul scontat pentru că dovezile pe care acești oameni le obțin nu sunt suficiente pentru ca persoanele suspectate de pedofilie să ajungă la închisoare.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here