Atacuri de panică la Mamaia, după ce telegondola s-a blocat cu peste 100 de oameni în cabine

117 persoane au fost evacuate din cabinele telegondolei din Mamaia care s-a blocat joi seara, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea.

Cele mai multe persoane, respectiv 62, au fost evacuate la punctul Aqua Magic, iar alte 55 au coborât la punctul Cazino.

Telegondola din Mamaia s-a blocat în timp ce mai multe persoane se aflau în cabine. Jumătate de oră au stat suspendați oamenii în interiorul telegondolei, iar o femeie a leșinat.

Șeful ISU Dobrogea, Cristian Amarandei, a declarat la Digi24 că a fost vorba de o problemă tehnică și că în jur de 90 de persoane au fost coborâte deja, dintre care două au suferit atacuri de panică.

„A apărut o defectiune la sistemul de rulare. Personalul a actionat sistemul de urgențe, iar apoi rularea se face mai incet, dar în condiții de siguranță. Am asigurat echipaje de urgență la cele două puncte de urcare și coborare ale telegondolei. Din peste 90 de persoane scoase din cabinele de telegondola, două au suferit atac de panică. Una dintre ele a fost transportată la Spital. În scurt timp se va finaliza acțiunea. E o viteză de rulare de siguranță acum. Se poate comunica printr-un sistem radio cu cei din cabine. Am fost apelați prin sistemul de 112 de persoanele care au sesizat că există o problemă. Mai sunt în jur de 15 persoane de extras, iar acțiunea se va finaliza în scurt timp”, a declarat șeful ISU Dobrogea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here