„Au spus că putem face plângere și la Dumnezeu”. Detalii noi în cazul femeii care a murit după ce a așteptat 16 ore pe un scaun în Spitalul Județean Constanța

Inquam Photos / Octav Ganea

Noi detalii în cazul femeii în vârstă de 70 de ani care a murit la Spitalul Județean Constanța după ce a fost lăsată să aștepte 16 ore pe un scaun.

Fiul femeii a povestit că mama lui a ajuns acolo acuzând dureri în piept și dificultați de respirație. Acesteia i s-au făcut mai multe analize inițial, inclusiv un EKG, însă fără a i se pune vreun diagnostic sau să i se dea un tratament, relatează Digi24.

La 12 ore de la momentul în care femeia a ajuns la spital, fiul femeii a ajuns, de asemenea, la spital, acesta insistând să i se facă un CT (Computer Tomograf) mamei lui. Fiul spune că după ce i s-a făcut CT, nu a mai venit niciun medic la femeie, până în momentul decesului, deși diagnosticul a fost unul de apă la plămâni.

El a menționat că atunci când le ruga pe asistente să intervină acestea aveau o atitudine arogantă și „au spus că putem să facem plângere și la Dumnezeu”. „Mama a mers cu tatăl meu și a cerut cu insistență rezolvarea problemei. Sunt probleme de sănătate cauzate de vârstă. Ținând cont că starea ei foarte bună dinainte nu reprezenta niciun motiv pentru agravarea stării foarte rapid. Nu era aglomerat, era sub medie. Nu erau medicii acolo. Nu a existat niciun medic să vină să o consulte timp de 4 ore cât am fost eu acolo. Au apărut toți medicii în camera de reanimare”, a declarat bărbatul.

Plângere penală

Familia bătrânei a depus plângere la Poliție și a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Reprezentanții Poliției Constanța au declarat că în această cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Bărbatul a făcut astăzi (luni – n.r.) plângere și acuză că, sâmbătă, mama lui de 70 de ani a murit după ce a stat de la ora 7 până la ora 12 la urgențe fără să fie tratată cum trebuie de cadrele medicale”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.

Reprezentanții Spitalului Județean Constanța au declarat că fac și ei o anchetă internă pentru a se stabili cine se face vinovat de decesul femeii.

Din primele date reiese că pacienta a fost preluată pe cod verde în aproximativ 30 de minute de la prezentarea în Unitatea Primiri Urgențe, i s-au recoltat analize, a făcut o serie de alte investigații amănunțite (radiografie pulmonară și computer tomograf) și a fost evaluată de către medicii de gardă (urgență, boli interne, cardiologie). Ulterior, starea clinică a pacientei s-a deteriorat, aceasta a fost mutată pe codul roșu dar, din păcate, eforturile medicilor din resuscitare au fost în afara resurselor terapeutice. Conducerea Spitalului a demarat o anchetă”, a declarat Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here