Autobuzele Otokar cumpărate de Primăria Bucureștiului, peste 8.000 de defecțiuni din 2018 încoace

Inquam Photos / Octav Ganea

Cele 400 de autobuze Otokar cumpărate în 2018 de Primăria Capitalei au înregistrat de la intrarea în circulație peste 8.000 de defecțiuni, se arată într-un răspuns transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

„Din anul 2018 şi până în prezent, pentru cele 400 de autobuze marca Otokar cumulat s-a înregistrat un total de 8.112 sesizări pentru remedieri în termen de garanţie. Remedierile au fost rezolvate integral de Service Otokar, care a suportat costurile. Sesizările înregistrate au fost în principal pentru sisteme şi instalaţii (instalaţie electrică, instalaţie climatizare, încălzire auxiliară, sistem regenerare filtru particule/evacuare, reglaje deschidere/închidere uşi)”, se arată în răspunsul transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Referitor la cele 130 de autobuze hibrid Mercedes Citaro, care au intrat în exploatare eşalonat, începând cu luna iulie 2020, au fost înregistrate 233 de defecţiuni în garanţie, potrivit sursei citate.

„Remedierile au fost efectuate de către firma furnizoare, Mercedes Benz Trucks&Buses România SRL, cu personalul propriu, companie care a suportat şi costurile de reparaţii aferente. Dintre cazurile raportate şi remediate, menţionăm următoarele tipuri de defecţiuni: sistem info călători, sistem validare, probleme specifice la motor şi caroserie (ex: pierderi ulei, coliere slabe, aviale dezlipite, încuietoare capace), reglaje deschidere/închidere uşi. Subliniem faptul că atât autobuzele Otokar, cât şi cele Mercedes-Benz Citaro Hybrid prezintă siguranţă în funcţionare şi îndeplinesc toate standardele europene şi internaţionale”, se mai arată în răspunsul transmis de Primăria Capitalei.

1 COMENTARIU

  1. Daca ar fi din piatra și tot s-ar strica in București…cu asemenea locuitori ,cu străzi, ulițe, cărări ce sunt prin mahalele bucureștene nu mă miră că sunt atâtea defecte… problema ușilor tine de gradul de cultură al țăranilor și țiganilor din bucale..
    Acestor locuitori ar trebui aduse căruțe cu coviltir!!!…după gradul de inteligență cam aici s-ar situa populimea din bucale…sau mai bine autobuzele să renunțe la uși că în Nepal,sau India ..de acolo au venit 70 % din populație…
    Asta e valabil pentru toate orașele țării, aceleași probleme sunt indiferent de regiune…Cluj, Iași, Constanța, Arad, Oradea….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here