Alexandru Cumpănașu are șapte vile și apartamente, trei terenuri intravilane, iar el și soția au încasat, doar anul trecut, cam din aceleași surse (în mare parte bani publici), o sumă totală de peste 1,6 milioane de lei.

Declarația de avere depusă la BEC arată și un împrumut de 300.000 de euro luat de Cumpănașu de la un fost consilier din Ministerul Economiei.

În aceeași declarație de avere sunt trecute trei terenuri intravilane, în suprafață totală de peste 600 mp, cumpărate după 2014. De asemenea, apar trei case și patru apartamente, cu suprafețe între 78 de metri pătrați și 228 de metri pătrați, toate achiziționate de familia Cumpănașu după 2013. În plus, familia are două mașini, un Subaru din 2008 și un Mercedes cumpărat în 2018.
Conturile din bănci sunt în valoare totală de 72.000 de euro, iar Cumpănașu și-a împrumutat Asociația cu aproape 153.000 de lei.

Din declarația de avere mai reiese și că soții Cumpănașu au primit sume mari de bani aproximativ din aceleași locuri, având încasări de 1,6 milioane de lei în 2018.

Astfel, Alexandru Cumpănașu a primit de la SNSPA un salariu de aproape 67.000 de lei, de la Romaqua Group aproape 80.000 de lei, de la Asociația de Acreditare din România și de la UEFISCDI București circa 60.000 de lei.
Pe lângă salarii, a avut venituri din drepturi de autor și prestări servicii: De la Asociația pentru Implementarea Democrației – peste 580.000, Asociația Centrul pentru Integritate – 47.000, CNCIR – 120.000, asociația de Acreditate din România, aproape 67.000 lei. De asemenea, din chirii a încasat peste 106.000 de lei.

Soția sa, Simona Gabriela, a obținut din salariu peste 23.000 de lei de la Asociația Centrul pentru Integritate, 89.500 de la UEFISCDI, aproape 53.000 de lei de la Asociația de Acreditare din România, peste 87.600 de lei de la Romaqua Group și 8.000 de la Secretariatul General al Guvernului. Pe lângă salariu, a avut venituri din drepturi de autor și prestări servicii – 310.000 de la Asociația pentru Implementarea Democrației și 24.000 de la CNCIR (Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor De Ridicat şi Recipientelor Sub Presiune).


Cumpănașu, despre care s-a aflat că urmează cursuri de master în Elveția deși nu a absolvit vreo facultate (după cum singur a declarat marți, la RealitateaTv), a luat anul trecut și aproape 59.000 de lei de la Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățămantului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI). Soția sa, a încasat și ea, tot de la UEFISCDI, 90.000 de lei.

Adrian Curaj, fost ministru al Educației, acum director general UEIFCDI, susține că și Cumpănașu, și soția au participat la un concurs de proiecte, luând acești bani în mod legal. ”Noi avem proiecte și scoatem la concurs posturi. A fost o selecție publică și au lucrat în proiecte. Nu există alt mecanism decât concursuri și selecție anunțate public. Lucrăm cu multă lume, cred că avem câteva sute de experți, pentru că avem multe proiecte. Totul este public, este afișat pe site, nu e nimic ascuns. Tot ce aducem ca expertiză e prin selecție pe competențe. Nu lucrăm cu nimeni selectat în afara mecanismului public de selecție”, a declarat Curaj pentru HotNews.ro

Un punct interesant al declarației de avere este un împrumut de 300.000 de euro acordat lui Cumpănașu, în 2015, de Alexandru Ferariu.

Potrivit Profit.ro Alexandru Ferariu este președinte al ONG-ului Asociația pentru Bună Guvernare, la care Cumpănașu este secretar general. Asociația pentru Bună Guvernare face parte din grupul de ONG-uri Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR), condus de Cumpănașu, și din care face parte și Asociația pentru Implementarea Democrației.

În perioada 2017-2018, Alexandru Ferariu a fost consilier la Ministerul Economiei, după care la cel al Cercetării și Inovării, fiind și administrator al rețelei de telecomunicații a Transelectrica. El s-a întors recent la meseria de om de televiziune, la B1 TV, de unde plecase în 2015. El a mai lucrat la Pro TV, Național TV, Antena 3 și Antena 1. Potrivit declarației sale de interese, Ferariu este membru și în două organizații masonice, Marea Lojă Națională din România și United Grand Lodge of England.
De asemenea, în 2018, Cumpănașu a luat un credit de 171.000 de lei de la ING.

Sursa: HotNewsLĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here