Avertismentul salvamarilor: Lărgirea plajelor din Mamaia a crescut pericolul de înec

Inquam Photos / George Călin

În stațiunea Mamaia pericolul de înec a crescut după lărgirea plajelor, prin îngustarea porțiunii de apă de la mal la geamandură la cel mult 20 de metri. Salvamarii se așteaptă la un sezon dificilcu incidente, mai ales atunci când marea este agitată, transmite Digi24.

Odată cu lărgirea plajelor din Mamaia, în mare panta de înclinare este abruptă, altfel spus trecerea de la apă mică la apă adâncă este bruscă.

Eduard Mănăilă, salvamar Mamaia: „La mal, apa are 15-20 de centimetri, iar la baliză avea 1,70.”

Salvamarii le cer insistent turiştilor să înoate doar până la balizele de semnalizare din mare.

Valentin Ivan, șef sector salvamari Mamaia: „Zona de îmbăiere este foarte îngustată faţă de anii precedenţi. Dacă anul trecut am avut 150 de metri până la balize, anul acesta avem 20 de metri sau mai puţin. Vedeţi şi dumneavoastră, cam 10 metri sunt aici.”

Zona de dincolo de balize este destinată exclusiv ambarcaţiunilor de agrement, în niciun caz îmbăierii. Apa este adâncă şi chiar şi cei mai buni înotători îşi pot pune viaţa în pericol.

1 COMENTARIU

  1. Ar trebui completat cu nisip adus din larg , astfel că porțiunea de apa pentru scăldat să ajungă macar la jumatate din cat a reprezentat pe vremuri. Este hilar ca de la 150 m să se ajungă la doar 20m… dar , costurile ar fi și ele pe masura. Si aceasta intrucat pentru populația românească apetitul de respectare al regulilor este minim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here