Avertizare ANM: Vreme deosebit de rece în majoritatea regiunilor

Meteorologii au emis o nouă avertizare de vreme severă până vineri seară: lapoviţa şi ninsorile se extind în mare parte din ţară, iar gerul pune stăpânire pe sudul României.

Administraţiei Naţionale de Meteorologie anunţă precipitaţii mixte, depuneri de polei şi intensificări ale vântului, până vineri seară. Vineri, vremea va fi deosebit de rece. În 16 judeţe va fi cod galben.  

Astfel, de joi, de la ora 23.00, până vineri, la ora 18.00, aria precipitaţiilor se va extinde treptat, la început în regiunile vestice,  nord-vestice, apoi şi în centru şi în nord-est.  

La munte vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă, iar în zonele mai joase de relief vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare, lapoviţă şi trecător ploaie. Pe alocuri se va forma polei. Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunior, cu viteze mai mari în nordul Crişanei, Maramureş, Transilvania, Moldova şi Dobrogea, unde local vor fi rafale în general de  50…60 km/h, amplificând senzaţia de frig”, au transmis meteorologii.  

ANM avertizează că vineri vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor, pe alocuri geroasă în noaptea de joi spre vineri (11/12 martie) în sud. ”Din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 martie) şi pe parcursul zilei de sâmbătă (13 martie) vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, mai ales lapoviţă şi ninsoare la munte şi predominant ploi în zonele joase. Pe alocuri se va depune polei”, au mai transmis meteorologii.  

Vineri, între orele 02.00 – 18.00, în 16 judeţe va fi cod galben. În Maramureş, precum şi în Munţii Apuseni şi în Carpaţii Orientali va ninge în general moderat cantitativ şi local se va depune strat de zăpadă mai consistent. La altitudini în general de peste 1.500”, au mai precizat meteorologii. este vorba despre judeţele: Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Covasna, Hunedoara, Harghita, Maramureş, Mureş, Neamţ, Sălaj, Suceava, Timiş şi Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here