Bătăușii care au omorât un om de afaceri din Curtea de Argeș vor face închisoare

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au decis ca ambii fraţi bătăuşi care au omorât în bătaie un om de afaceri după un conflict în trafic în comuna argeşeană Merişani să facă închisoare cu executare.

Adrian Tudorici, unul dintre bătăuşi, fusese achitat iniţial de judecătorii de la Tribunalul Argeş, potrivit Adevărul.

În iunie 2019, Leonard Tudorici şi fratele său, Adrian, l-au omorât în bătaie, după un conflict în trafic, pe Cătălin Plăiaşu, un om de afaceri din Curtea de Argeş.

Pe 31 iulie 2020, Leonard Tudorici a fost condamnat de către magistraţii Tribunalului Argeş la 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru lovituri cauzatoare de moarte, pedeapsă din care i se va deduce oricum perioada petrecută în arest, adică un an şi o lună. 

Fratele său, Adrian Tudorici, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Motivând că pedeapsa primită este prea mare, Leonard Tudorici a făcut apel prin apărătorii săi, considerând de asemenea că sunt prea mari și daunele morale de 175.000 de euro pe care trebuie să le achite rudelor şoferului pe care l-a omorât în bătaie. 

Apel la sentinţă a făcut şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

La rejudecare, în schimb, magistraţii Curţii de Apel Piteşti au considerat că fapta lui Adrian Tudorici reprezintă complicitate la lovituri cauzatoare de moarte. Drept urmare, acesta va sta în închisoare 6 ani şi 4 luni, perioada din care se vor scădea cele patru luni şi jumătate petrecute în arest preventiv în 2019.

Sentinţa este definitivă. Instanţa a menţinut şi condamnarea aplicată lui Leonard Tudorici.

În plus, cei doi fraţi au fost obligaţi prin decizia definitivă a Curţii de Apel Piteşti să plătească rudelor victimei 175.000 euro daune morale. 

Frații Tudorici, din Merişani, satul Malu Vânăt, sunt cunoscuţi pentru actele lor de violenţă, dar ani de zile nu au păţit nimic. Cătălin Plăiaşu, un om de afaceri de 48 de ani din Curtea de Argeş, a ajuns în comă pe 24 iunie 2019 la Spitalul Judeţean Argeş după ce a fost bătut crunt ca urmare a unei şicanări în trafic, decedând pe patul de spital pe 1 iulie 2019 şi lăsând orfană o fată de doar 18 ani.

Cătălin Plăiaşu era patronul unei firme din Piteşti şi mergea spre casă, la Curtea de Argeş, când două maşini de lux aflate în trafic, au început să se şicaneze după o depăşire a unei coloane de autoturisme. În comuna Merişani, unul dintre autoturisme, un BMW X5, a oprit brusc în faţa lui, iar şoferul şi pasagerul din BMW, ambii de etnie romă, au coborât să-l ia la bătaie pe şoferul maşinii care se afla în spatele maşinii lui Cătălin Plăiaşu. 

Cătălin Plăiaşu a coborât şi el din maşină, cu gândul să îi calmeze pe cei doi, numai că agresorii au început să-l lovească cu pumnii în faţă. Năucit de lovituri, Cătălin Plăiaşu s-a lovit cu capul de asfalt, suferind un traumatism cranio-cerebral şi intrând în comă. Cei doi fraţi au vrut să îl bată şi pe şoferul cu care se şicanaseră, numai că acesta, văzând ce s-a întâmplat, s-a încuiat în maşină, apoi a fugit.

Magistraţii au respins plângerea martorului ameninţat de familia celor doi huligani

La finalul anului trecut, magistraţii Judecătoriei Piteşti au respins plângerea lui Răzvan Maria, principalul martor ocular din dosar, care a fost ameninţat de familia celor doi huligani de mai multe ori.

Răzvan Maria, principalul martor ocular din dosar, le-a prezentat în detaliu judecătorilor filmul tragediei din ziua de 24 iunie 2019, declarând că a fost ameninţat de mai multe ori.

Răzvan Maria le-a mai dezvăluit judecătorilor că a fost şicanat şi ameninţat constant mai multe  luni de zile de familia celor doi agresori. 

Au fost presiuni din partea celor doi începând din vara anului 2019 şi i-au ameninţat pe părinţii mei. La sfârşitul lunii ianuarie a.c. şi pe 14 februarie am fost urmărit în două rânduri de un BMW ce aparţine familiei Tudorici, am fost şicanat în trafic de mai multe ori, am şi filmare, este şi un proces-verbal şi o plângere la Poliţia Mălureni. Iar rudele fraţilor Tudorici le-au spus părinţilor mei că eu voi muri într-un accident de automobil”, a declarat Răzvan Maria.  Cu toate acestea, judecătorii i-au respins definitiv plângerea penală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here