Bateria pentru mașini electrice care se încarcă în 5 minute

O companie din Israel a reușit să producă în China primele baterii destinate autoturismelor electrice care se pot încărca în doar 5 minute, ceea ce înseamnă că mașina poate fi gata de drum cam în același timp în care faci plinul pentru un autoturism cu motor clasic. Este o premieră la nivel mondial și ar putea schimba multe în industrie, scrie The Guardian.

Bateria pe litiu a fost dezvoltată de israelienii de la StoreDot și este produsă de compania Eve Energy în China, pe o linie standard de producție, pe baza unei tehnologii care are aceleași costuri cu bateriile auto obișnuite, potrivit Digi24.ro.

Compania StoreDot a mai produs prin această tehnologie inovatoare baterii destinate telefoanelor, dronelor și scuterelor electrice. Israelienii au atras capital de 130 de milioane de dolari de la mari companii industriale precum Daimler, BP, Samsung și TDK. În 2020, StoreDot a fost desemnată de Bloomberg compania-pionier în domeniul energiei.

Cu toate acestea, va dura până ne vom bucura de această invenție pentru că o astfel de încărcare ultra-rapidă are nevoie de încărcătoare de putere mult mai mare decât cele disponibile în prezent. Zeci de alte companii din întreaga lume lucrează la dezvoltare unor baterii cu încărcare rapidă.

Faptul că încărcarea bateriilor durează mult și teama de a nu rămâne fără baterie în mijlocul drumului sunt motivele pentru care multă lume ezită încă să-și cumpere un vehicul electric. 

2 COMENTARII

  1. 1) încarcarea rapidă
    2) autonomia de minim 700km
    3) prețul bateriilor
    Aveste 3 puncte dacă se rezolvâ și mașina electrică va fi cumpârată fără nicio temere și constrângere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here