În noaptea de luni spre marți, parlamentarul PNL Ben-Oni Ardelean a fost prins la volan cu o alcoolemie de 0.11 în aerul expirat. Politicianul spune că va contesta decizia polițiștilor care l-au amendat și l-au lăsat și fără permisul de conducere. Ardelean spune că nu consumase alcool, ci că luase doar un tratament pentru tensiune, informează Digi24.

Deputatul liberal a fost oprit de polițiști luni seară, în Piața Victoriei, în timpul unui control care viza respectarea normelor în timpul pandemiei.

Ben-Oni Ardelean a fost testat cu etilotestul, iar polițiștii au constatat că avea o alcoolemie de 0.11 în aerul expirat. A fost amendat cu 1.305 lei, iar permisul de conducere i-a fost reținut pentru 90 de zile, însă măsura poate fi contestată.

Ben-Oni Ardelean a declarat că va contesta în instanţă decizia poliţiştilor, deoarece nu a consumat alcool.

El a spus că mica alcoolemie a apărut din cauza unui tratament pentru tensiune pe care îl urmează de câteva săptămâni.

E vorba de un tratament pe care îl iau pentru tensiune şi îl iau de câteva săptămâni. Legea spune că trebuie să fie 0, pe alcooltest a apărut o mică alcoolemie de la tratamentul respectiv, nu e vorba de băutură şi nu e vorba de alcool.

Mi s-a suspendat permisul, contest decizia. Bineînţeles că, din punctul meu de vedere, înţeleg şi logica poliţistului care mi-a spus că nu se repetă testul şi că, bineînţeles, am dreptul la o singură testare. Am zis să mai facem încă o dată (testul – n.r.). (…) O să fac o contestaţie în Tribunal cu acte, cu documente, cu tot ce trebuie.

Ben-Oni Ardelean a fost ales deputat la alegerile din decembrie 2020. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here