Bilanț pe județe: Brașovul urcă pe locul al doilea după București

Județul Brașov înregistrează a ajuns pe locul secund, după Capitală, la numărul de infectări cu coronavirus raportate în ultimele 24 de ore. Alte două județe au peste 100 de noi îmbolnăviri, potrivit datelor Grupului de Comunicare Strategică.

La polul opus se află județul Covasna, unde au fost raportate doar două cazuri. 

Astfel, din raportul GCS reiese faptul că județul Brașov are 139 de cazuri noi de Covid-19 raportate în ultimele 24 de ore, în timp de Iași și Prahova au ambele câte 125 de noi îmbolnăviri. Bucureștiul rămâne în fruntea clasamentului privind numărul de infectări zilnice, cu alte 581 de cazuri și cu o rată de infectare de 3,19 la mia de locuitori. La extrema cealaltă, județul Covasna are doar două infectări, iar județele Bistrița-Năsăud și Caraș-Severin nu au raportat nicio îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2.

Până luni, 19 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 182.854 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
132.082 de pacienți au fost declarați vindecați. 

Județele cu peste 100 de cazuri noi raportate în ultimele 24 de ore: 

  • București – 581 cazuri noi
  • Brașov – 139 cazuri noi
  • Iași – 125 cazuri noi
  • Prahova – 150 cazuri noi 

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.466 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here