Valul de frig extrem, însoțit de căderi record de zăpadă, din Texas și care au afectat infrastructura de utilități și au lăsat milioane de oameni să tremure de frig în case zile întregi, a dat naștere teoriilor conspirației pe rețelele sociale, scrie Digi24. Unii au avansat teoria că zăpada ar fi falsă. Au ars bulgări de zăpadă, pentru a arăta că nu se topesc, deci zăpada ar fi anormală.

Video: „Mulțumesc, Bill Gates, că încerci să ne păcălești că asta e zăpadă adevărată. O să vezi că nu se topește și că arde. Zăpada nu arde. Zăpada se topește. Nu curge niciun pic de apă. Dacă pun porcăria asta în cuptorul cu microunde, va scoate scântei, pentru că e amestecat metal în ea. Vezi? < altă voce> Nu se poate! Nu s-a topit deloc„.

Multe persoane arată pe TikTok cum este ars un bulgăre de zăpadă, potrivit Insider. Când flacăra chibritului atinge zăpada, aceasta nu se topește – utilizatorii platformei susțin că asta indică o anomalie a zăpezii. În realitatea, toată zăpada reacționează astfel. Printr-un proces numit sublimare, zăpada solidă se transformă în gaz.

În vreme ce unii postează din Texas, alții postează din Regatul Unit.

Unii utilizatori susțn că zăpada a fost făcută de guvern.

Vremea neobișnuită din Texas, care a fost legată de schimbările climatice, a amenințat infrastructura electrică a statului și a dus la întruperi de curent care au lăsat milioane de oameni în frig timp de mai multe zile.

Între timp, furnizarea cu electricitate se întoarce treptat în casele americanilor.

Dezinformarea a făcut ravagii de la furtuna de zăpadă care a lovit Texasul săptămâna trecută. “Zăpada falsă” a fost în topul căutărilor pe Google, miercuri, pentru “zăpada din Texas”, în timp ce o altă afirmație care susținea că Bill Gates a jucat un rol în această „zăpadă falsă” s-a clasat pe primul loc printre căutările Google legate de zăpadă.

Bill Gates a donat într-adevăr bani unui proiect climatic de la Harvard, numit Scopex, care experimentează modalități de a estompa lumina soarelui, într-un efort de a încetini efectele schimbărilor climatice. Teoreticienii conspirației, care neagă schimbările climatice, invocă acum această donație a lui Gates, deși experimentul real de blocare a soarelui nici măcar nu a început, scrie Insider.

Alte teorii ale conspirației s-au răspândit pe Facebook și Telegram, făcând referiri false la posibilitatea ca președintele Joe Biden să fie cumva în spatele furtunii din Texas.

Un video de pe TikTok arată o fată care folosește un uscător de păr pentru a topi un bulgăre și spune “Nu se topește”. Acel video are 285.000 de vizualizări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here