BNR, precizări după angajarea lui Dăncilă: Nu e consiliera Guvernatorului. Are blazon de fost premier

viorica dancila
Foto: Inquam Photos / George Calin

Viorica Dăncilă nu e consiliera Guvernatorului BNR, ci unul din consultanții din Departamentul Energie Verde, unul din cele 5 departamente care formează Comitetul de trecere la Euro. La Departamentul de Geopolitică va fi adus Ioan Mircea Pașcu, fost vicepreședinte al Parlamentului European, a spus marți pentru HotNews.ro Adrian Vasilescu, consilier de strategie în BNR.

„BNR este preocupată de înaintarea României către zona Euro. În această privință, BNR face eforturi de 12 ani, când am înfințat Comitetul de trecere la Euro. Acum am intrat într-o fază nouă. Va fi nevoie de contacte directe și permanente cu Parlamentul European, cu Comisia Europeană și cu cabinete din zona euro. Pentru aceste întâlniri BNR a organizat 5 departamente care se vor ocupa pregătirea pentru intrarea în zona Euro. Aceste departamente vor fi Departamentul Euro (coordonator), Departamentul Economiei Reale, Departamentul Bănci Centrale, Departamentul Monede Digitale și Departamentul Economie Verde. Pentru toate aceste departamente se fac angajări. Doamnei Dăncilă i-a fost semnat vineri contractul. Dânsa nu e consiliera Guvernatorului, ci este consultant în Departamentul Economie Verde. Pentru că finanţările pentru economia verde vor forma o categorie specială în bătălia în intrarea în zona Euro. D-na Dăncilă a fost parlamentar, are blazon de fost premier, a avut relaţii speciale cu ecologiştii din Parlamentul European. Mai spun ceva: va fi angajat şi Ioan Mircea Paşcu, fostul vicepreşedinte al Parlamentului European, consultant pentru viitorul Departament de Geopolitică”, a declarat pentru Hotnews Adrian Vasilescu, consilier de strategie în BNR”, a precizat Adrian Vasilescu.

1 COMENTARIU

  1. Si sigur ca tuta asta ne va baga in zona euro!!..v-ați sclerozat toți la banca asta…de ce n-ati luat-o si pe aia din voluntari??..sau pe nuti spaima putin..??..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here