Boc nu mai lasă loc de interpretări, și-l dorește pe Cîțu la șefia PNL: „Avem nevoie de un guvern și de un președinte la PNL care să fie racordat la timpul prezent al României și al Europei”

Emil Boc consideră că Florin Cîțu este opțiunea cea mai bună pentru conducerea Partidului Național Liberal, iar în ceea ce privește un eventual tandem pe care să îl facă cu actualul premier la vârful PNL, primarul Clujului a declarat, miercuri seara, la Digi24, că nu o să se implice „mai mult decât îi permite funcția” actuală de edil.

Declarația vine în contextul în care Ludovic Orban și Florin Cîțu au intrat în competiție directă pentru șefia PNL.

Ludovic Orban deja și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat la conducerea liberalilor, iar prim-vicepreședintele Rareș Bogdan declarase că actualul lider PNL va avea „un contracandidat foarte puternic”.

Pe de altă parte, surse liberale spun că Florin Cîțu și Emil Boc ar fi avut mai multe întâlniri pentru a stabili un parteneriat în vederea unui eventual tandem la Congresul PNL din septembrie, însă nu era clar dacă Florin Cîțu va fi contracandidatul lui Ludovic Orban sau primarul Clujului, Emil Boc. Cert este că cei doi discută intens de câteva săptămâni despre un parteneriat pentru Congres, care ar putea să însemne o candidatură a lui Emil Boc pentru șefia partidului și a lui Cîțu pentru o poziție secundă, sau invers.

Declarațiile pe care Emil Boc le-a făcut miercuri seara nu mai lasă loc de îndoială.

„Avem nevoie de un guvern și de un președinte la PNL care să fie racordat la timpul prezent al României și al Europei. Dacă se adâncește în continuare pandemia, vom avea recesiune, dar dacă lucrurile merg așa cum arată acum, că ieșim treptat, dar sigur din pandemie, vom putea să reușim să evităm o recesiune economică și de aceea mă bucur că avem un premier precum Florin Cîțu, care înțelege bine mecanismele economice, înțelege bine că locul de muncă este cea mai bună formă de protecție socială, înțelege bine că avem nevoie de reformarea acestei țări cu măsuri concrete și este un om politic recent, venit în această sferă cu foarte multe gânduri pozitive și care își dedică energia pentru ceea ce înseamnă viitorul României”, a spus Emil Boc.

Întrebat dacă premierul Florin Cîțu ar trebui să candideze la șefia PNL, Emil Boc a răspuns: „Din punctul meu de vedere, cred că da, dar decizia îi aparține domnului prim-ministru. O competiție este binevenită în PNL, este un partid viu, un partid dinamic, are nevoie de a avea o confruntare ideologică, repet, care să unească, nu să dezbine, pe proiecte, pe propuneri, cei mai buni din PNL, astfel încât să formăm o echipă puternică pentru următoarele competiții politice”.

Articolul integral – AICI.

1 COMENTARIU

  1. Batalia a inceput de mult si la origine nu este o batalie intre Citu si Orban ci intre seful statului si actualul sef al PNL. Totul a inceput o data cu deciziile gresite , voit sau nevoit luate inainte de alegerile parlamentare , decizii nonnecesare ce au facut ca PNL sa piarda alegerile parlamentare . Pretul platit de fostul premier (a pierdut functia de premier )este prea mic .Presedintele tarii nu a putut accepta (dupa numeroasele iesiri personale la TV- multiple conferinte de presa ) aceasta infringere provocata de acele bizare decizii, de moment ,luate de premierul din acele vremuri ,ce au facut ca un numar foarte mare dintre votantii PNL sa renunte la a se prezenta in alegeri .Singurul partid ce nu si-a facut targhetul (toate estimarile erau in sensul unui procent minim de 30 de puncte procentuale )a fost chiar partidul de suflet al presedintelui si numim PNL. In alegerile ce vor avea loc in luna septembrie , alegeri generale in PNL cistigatorul trebuie sa indeplineasca trei conditii esentiale fara de care nu are nici o sansa . Cistigatorul trebuie sa fie depozitarul functiei de premier , trebuie sa fie cel care are la dispozitie fondurile PNNR (ce trebuiesc aduse in tara )si nu in ultimul rind trebuie sa aiba acordul presedintelui tarii si al organizatilor de partid . Orban nu are cum cumula toate aceste nevoi si singurul care o poate face este actualul premier Citu .Intre timp organizatia din Cluj condusa de Emil Boc a redesenat decizia privind sustinerea actualului sef de partid si probabil si multe alte organizatii ce sau grabit a acorda un sprijin actualului sef isi vor reconsidera decizia .Curind vor fi alegeri pentru desemnarea sefilor de filiale ale PNL si daca vom fi martorii schimbarii unora dintre sefii ce deja si-au afirmat sustinerea (un pic prea devreme ) fata de fostul premier , atunci totul ne va fi foarte clar . Noul sef de partid(PNL) este astfel usor de ghicit .Oricum ar fi ultimul cuvint apartine sefului statului .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here