Bolnavă de Covid la cinci ani. Spitalele pregătesc locuri la terapie intensivă pentru copii

Sursa: Pexels

Medicii se așteaptă ca, după începerea școlii, numărul cazurilor de copii infectati cu noul coronavirus să crească, transmite Digi24.

Potrivit sursei citate, spitalele se pregătesc pentru astfel de pacienți, iar unele au amenajat și secții de terapie intensivă.

Reportajul Digi24 prezintă cazul Spitalul din Târgu Cărbunești, județul Gorj. Aici, au fost pregătite cinci paturi de ATI, în spital fiind internați trei copii, inclusiv o fetiță de numai cinci ani. O cheamă Alexandra, iar simptomele au constat în dureri în gât și temperatura ridicată. Mama a decis să-și facă amândouă testul pentru Covid-19, rezultatul fiind pozitiv la ambele.

Efectele pe care le are infecția cu coronavirus asupra copiilor și felul în care acționează boala asupra lor rămân teme care nu au încă concluzii bine definite. Deși pare că majoritatea copiilor nu dezvoltă simptome grave și nici nu suferă grav de pe urma COVID-19, unii dintre ei ajung să aibă simptome și să se simtă rău chiar și la luni bune după ce s-au vindecat.

Peste 430.000 de copii au avut rezultate pozitive pentru noul coronavirus în Statele Unite, de la începutul pandemiei până pe 20 august, potrivit unui raport al Academiei Americane de Pediatrie şi Asociaţia Spitalelor de Copii, citat de CNN. 

Începând cu 6 august, când a apărut precedentul raport, şi până pe 20 august, s-au înregistrat 74.160 de cazuri noi de copii testaţi pozitiv pentru COVID-19. Numărul total al minorilor bolnavi a ajuns la 432.629, o creştere de aproximativ 21% în doar 14 zile. 

Şi numărul de îmbolnăviri raportate la 100.000 de copii a crescut, de asemenea, de la 13 cazuri, câte erau la mijlocul lunii aprilie, la 583,2, în raportul din 20 august.

O situație raportată în București ilustrează în ce fel școlile ar putea deveni adevărate focare de infecție. Un copil din Sectorul 2 al Capitalei a fost adus luni la școală, deși tatăl era confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Având în vedere că tatăl lui este covid pozitiv, iar copilul contact direct al acestuia, elevul ar fi trebuit să rămână în izolare la domiciliu.

Conducerea școlii a aflat despre această situație de la centrul social la care copilul stătea. Instituția la care tatăl lucrează a anunțat centrul unde copilul locuiește că tatăl lui este pozitiv, iar conducerea acestui centru social a anunțat, la rândul ei, școala. Când a aflat despre această situație, conducerea unității de învățământ a sunat imediat familia să vină să ia copilul de la școală. Copilul a fost condus imediat la poartă de către medicul școlar.

Copilul a stat în clasă circa 20 de minute. Școala a precizat că toți colegii lui vor putea veni în continuare la școală, pentru că elevul nu a fost la rândul lui confirmat cu SARS-CoV-2, ci este doar posibil suspect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here