Brancardierul care a deconectat de la aparate pacienta de la „V. Babeș”, audiat. Anchetatorii nu exclud varianta unui act intenționat

Inquam Photos / Virgil Simonescu

Brancardierul care a deconectat de la aparate o pacientă de la Spitalul COVID Victor Babeş din Capitală este considerat suspect și a fost audiat noaptea trecută. Prima variantă a anchetatorilor este neglijența, dar aceștia nu exclud și alte variante, transmite Digi24.

Între timp, inspectorii DSP București vor merge în control la Spitalul Victor Babeş să verifice procedurile de lucru, după ce pacienta deconectată de la aparate a murit.

Ancheta penală în acest caz este în desfășurare. Anchetatorii de la Serviciul Omoruri au fost la spital și au ridicat mai multe acte, au audiat mai multe persoane, inclusiv pe brancardierul devenit suspect.

În cazul lui, există suspiciunea că a săvârșit fapta din eroare.

Cert este că el nu a respectat procedurile, prima variantă luată în calcul fiind neglijența. El fusese trimis în salonul de terapie intensivă pentru a ridica trupul unei femei moarte de Covid, iar el ar fi deconectat altă femeie care era în viață.

Prima variantă a anchetatorilor este că a fost o confuzie și o neglijență din partea brancardierului, dar nu pot exclude nici varianta intenției. Ei urmează să stabilească dacă era vreo relație între brancardier și femeia pe care a deconectat-o de la aparate, dacă se cunoșteau sau dacă aveau vreo relație de dușmănie.

Deși varianta comiterii faptei cu intenție este puțin probabilă, este luată în calcul pentru a se elimina orice suspiciune în acest sens.

Ancheta va fi preluată de procurorii de la Parchetul Capitalei, deoarece este un caz complicat și sensibil.

Totodată, este în desfășurare și o anchetă internă la spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here