BREAKING NEWS | Ministrul Sănătății și-a dat demisia

Foto: INQUAM/Octav Ganea

UPDATE: „Pentru funcția de ministru al Sănătății îi voi propune președintelui pe domnul secretar de stat Nelu Tătaru. Face parte din echipa de la MS. A fost, este și va fi în prima linie a bătăliei împotriva coronavirus”, a declarat premierul Ludovic Orban într-o conferință de presă.


Victor Costache, ministrul Sănătății, și-a dat demisia joi dimineață, transmite Agerpres.

Secretarul de stat Nelu Tătaru va asigura interimatul la Ministerul Sănătății.

Joi seară, ministrul anunțase planul testării tuturor bucureștenilor pentru coronavirus.

Un posibil motiv al demisiei e că autoritățile de la București știau de la jumătatea lunii ianuarie despre gradul de răspândire al epidemiei. Digi24 citează un document intern al Ministerului Sănătății.

Potrivit sursei citate, demisia i-ar fi fost cerută de premierul Ludovic Orban pentru proasta gestionare a crizei COVID-19.

Rafila, despre planul de testare în masă a bucureștenilor

Alexandru Rafila, șeful Societății Române de Microbiologie, consideră că, „din punct de vedere tehnic”, planul testării în masă a locuitorilor capitală „nu este posibil”.

Mai mult, a precizat Rafila în direct la Digi24, nu vede utilitatea unui asemenea demers.

Alexandru Rafila a mai declarat că măsura nu ar fi avut niciun beneficiu, iar România nu ar fi putut să facă acest efort logistic.

„Cred că poate fi acordată mult mai mare importanță Institutului Național de Sănătate Publică, are oamenii pregătiți”, a subliniat Rafila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here