BREAKING NEWS. Un român, printre victimele atacurilor armate din Germania

Foto: captură Youtube

Printre victimele atacurilor armate din Germania se numără și un român, potrivit presei locale, citată de Digi24. Atacurile s-au soldat cu 11 morți, printre care și atacatorul. Bărbatul ar fi adept al ideilor de extremă dreapta. 

Nouă persoane au fost ucise miercuri seara în Hanau, lângă Frankfurt, centrul Germaniei, în două atacuri al căror presupus autor a fost găsit ulterior mort în locuinţa sa, alături de mama lui, a anunţat poliţia germană joi, informează AFP.

Aceste două atacuri au vizat baruri cu narghilea, rănind grav mai multe persoane, potrivit mass-media locale.

„În acest stadiu, poliţia poate să confirme că opt persoane au fost rănite mortal”, au anunţat în timpul nopţii de miercuri spre joi autorităţile, într-un comunicat. O persoană grav rănită a murit joi dimineaţa, crescând bilanţul atacurilor la nouă morţi, potrivit unui purtător de cuvânt. Apoi atacatorul și mama acestuia au fost găsiți morți în locuința bărbatului.

„Presupusul autor a fost găsit fără viaţă la domiciliul său din Hanau. Forţele de intervenţie specială ale poliţiei au mai descoperit acolo un alt trup neînsufleţit. Ancheta continuă. În prezent nu există vreun indiciu conform căruia ar fi existat mai mulţi autori ai atacurilor”, a notat pe Twitter poliţia din landul Hesse (sud-est) unde se află Hanau.

Anchetatorii au găsit de asemenea maşina presupusului atacator, care conţinea muniţii şi încărcătoare, a precizat presa locală, adăugând că suspectul avea un permis de vânătoare şi ar fi fost german.

Germania a fost vizată în ultimii ani de mai multe atacuri jihadiste, între care cel care s-a soldat cu 12 morţi în centrul Berlinului, în decembrie 2016.

Dar ameninţarea unui terorism de extremă dreapta îngrijorează cel mai mult autorităţile germane, mai ales de la uciderea unui parlamentar german pro-migranţi, membru al partidului cancelarului Angela Merkel, în iunie anul trecut. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here