Brexit, KM 0: Disputa pe detalii și pe marile omisiuni din acord va continua câțiva ani

Sursa: Wikipedia

Acordul comercial post-Brexit lasă multe întrebări fără răspuns, notează The Economist, care a explorat posibilitățile care se deschid și oportunitățile care dispar începând chiar din prima zi a lui 2021.

<< După ce s-a ajuns la înțelegere, începe partea de vânzare. Imediat ce premierul britanic, Boris Johnson, și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au anunțat ajungerea la un acord comercial și de securitate, în după-amiaza zilei de 24 decembrie, a început „dansul”. Doamna von der Leyen a ieșit prima în conferință de presă, iar diplomații UE au insistat rapid că domnul Johnson a cedat cel mai mult. Clément Beaune, ministrul francez pentru Europa, a declarat că Marea Britanie va fi supusă mai multor norme privind exporturile decât orice altă țară. Între timp, la Londra a fost pus în circulație un tabel neoficial, în susținerea ideii că Marea Britanie a câștigat disputa de două ori mai des decât UE. Într-un interviu pentru Sunday Telegraph, Johnson însuși s-a lăudat că a asigurat „liberul schimb cu UE fără a fi atras în orbita lor de reglementare sau legislativă”.

Adevărul este că ambele părți au făcut un compromis. Din analiza documentului de 1.246 de pagini care a fost publicat abia pe 26 decembrie, s-a desprins consensul că domnul Johnson a dat mai mult decât se aștepta în domeniul pescuitului, în timp ce UE a renunțat la insistența asupra represaliilor unilaterale instantanee, dacă Marea Britanie și-ar relaxa normele privind munca, mediul sau ajutorul de stat. Una peste alta, așteptările sunt că majoritatea oamenilor vor găsi destul în această înțelegere (și vor fi suficient de îngrijorați de alternativa fără acord) încât să salute rezultatul. Adepții Brexit sunt mulțumiți că Marea Britanie va ieși din piața unică și din uniunea vamală și va scăpa de jurisdicția Curții Europene de Justiție (deși acest lucru trece cu vederea faptul că Irlanda de Nord va rămâne acoperită de toate cele trei). UE consideră că va avea suficiente pârghii pentru a descuraja divergențele de reglementare viitoare, chiar dacă unii, la Londra, consideră că divergența este unul dintre motivele cheie ale Brexit. Pentru ambele părți, acordul privind zero tarife și zero cote pentru comerțul cu mărfuri va fi considerat reciproc avantajos.

Următoarea sarcină este ratificarea la timp a acordului, pentru ca perioada de tranziție de oprire să se încheie pe 31 decembrie. Johnson dă asigurări aripii dure pro-Brexit, din partidul său, că au obținut ceea ce-și doreau. De fapt, el este sigur că va obține trecerea acordului prin Parlament la votul din 30 decembrie, chiar dacă unii adepți ai Brexit se revoltă, iar unul dintre motive este și acela că opoziția laburistă este pregătită să susțină acordul pe motiv că e mai bine cu acord decât fără. În ceea ce privește UE, s-a luat decizia de a aplica acordul, provizoriu, înainte ca Parlamentul European să se pronunțe asupra acestuia, deoarece deputații europeni insistă să aibă o lună sau două la dispoziție pentru a-i examina detaliile. Chiar și așa, probabil va susține acordul. Bruxelles-ul speră că nu va fi necesar consimțământul parlamentelor naționale, deși acest lucru ar putea deveni încă un os juridic de dispută.

După aceea, va veni testul practic al modului în care înțelegerea la care s-a ajuns afectează companiile și tranzacțiile lor peste Canalul Mânecii. Puține întreprinderi, de pe ambele maluri, sunt pregătite pentru schimbările de documente și verificările suplimentare vamale, veterinare și de origine care urmează de la 1 ianuarie. Unele perturbări în activitatea porturilor de la Canal și cozile de camioane par extrem de probabile. Afirmația domnului Johnson conform căreia acordul său nu implică noi bariere netarifare va fi rapid pusă la încercare și considerată lipsită de temei. Totuși, poate exista o perioadă de grație (Marea Britanie a spus că va trece treptat la formalitățile vamale în primele șase luni). Iar pe măsură ce noile sisteme informatice și vamale se așează, majoritatea comerțului cu mărfuri ar trebui să poată continua, deși cu mai multe fricțiuni decât acum.

Perturbările vor fi mai mari pentru servicii, care reprezintă aproximativ 80% din economia Marii Britanii și au o pondere în creștere în exporturile sale. Criticii spun, cu o oarecare justificare, că dl Johnson a acordat prioritate în mod greșit pescuitului și producției, care sunt din punct de vedere economic mai puțin semnificative. Nu există aproape nimic în înțelegere pentru cel mai mare sector unic de export din Marea Britanie, serviciile financiare. UE nu a pronunțat încă o hotărâre de echivalență pentru reglementarea serviciilor financiare, fără de care vor fi restrânse afacerile transfrontaliere. De asemenea, lipsește o decizie a UE privind adecvarea datelor, necesară pentru a permite fluxurile transfrontaliere de date cu caracter personal pe care se bazează adesea serviciile de afaceri. În ambele cazuri, deciziile sunt unilaterale, pentru Comisia Europeană, odată acordate, ele putând fi și retrase în viitor.

Pentru Marea Britanie, acordul lasă alte două mari întrebări fără răspuns. Prima se referă la măsura în care problema poate fi dată uitării, acum că Brexit se încheie, fără a mai apărea griji cu privire la relația țării cu Uniunea Europeană. Răspunsul este că e puțin probabil să fie atât de ușor. Acordul instituie o serie de 25 de comitete de specialitate, consilii ministeriale și grupuri de lucru pe domenii care variază, de la siguranța aviației la medicamente și de la proprietatea intelectuală la coordonarea securității sociale. Adevărul este că e imposibil să scapi de un proces de negociere continuă cu ceea ce va fi întotdeauna cel mai mare vecin al Marii Britanii – așa cum a constatat Elveția, de când a respins aderarea la UE, la începutul anilor ’90.

Cealaltă întrebare este ce anume va face dl Johnson cu libertatea pe care a câștigat-o părăsind definitiv UE. Aproape toți economiștii sunt de acord că impactul ridicării de noi bariere comerciale va fi negativ, reducând probabil cu 4-5% nivelul PIB, pe termen lung. Cu toate acestea, prim-ministrul insistă asupra faptului că Marea Britanie va prospera puternic fiind în afara UE. Există puține semne ale unor tranzacții comerciale la scară largă cu țări terțe mari, cum ar fi Statele Unite, care ar putea contribui la atingerea unui astfel de obiectiv. Iar guvernul domnului Johnson a fost prins, de la mijlocul lui 2019 mai întâi cu Brexit și apoi cu Covid-19, încât a avut parte de prea puțin timp pentru a modela un curs economic alternativ care să suplinească terenul pierdut prin ieșirea din UE. În interviul său din Sunday Telegraph, domnul Johnson a insistat că guvernul său are o „agendă foarte clară”. Pentru a avea multe șanse de îmbunătățire a performanței economice a Marii Britanii, trebuie să înceapă acum să definească acea agendă. >>

1 COMENTARIU

  1. Brexitul a fost o tampenie si-o pierdere pentru toata lumea, iar in momentul de fata nu este deloc clar ce-a castigat UK, in afara satisfactiei idiotilor pro-brexit, bunaoara a scarbei de farage.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here