Cadavrele a doi pacienți morți de COVID, încurcate la Spitalul Floreasca, unul dintre decedați a fost înmormântat de o altă familie

Inquam Photos / Mircea Manole

Familia unui pacient mort de COVID-19 nu a reușit să ridice cadavrul acestuia de la Spitalul Floreasca din Capitală, unde a fost anunțată că trupul neînsuflețit nu a fost găsit. Conform reprezentanților spitalului, cel mai probabil cadavrul a fost ridicat de o altă familie, iar Poliția va face o anchetă, în condițiile în care trupul trebuie deshumat și predat rudelor.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Oprița, spune că în 31 decembrie au fost doi decedați, iar una dintre familii a ridicat un cadavru. Cea de-a doua familie care a venit să își ridice ruda a aflat că trupul neînsuflețit nu este de găsit. Cel mai probabil, trupurile neînsuflețite au fost încurcate, iar prima familie a primit cadavrul celui care este acum de negăsit.

Conform procedurii, când un pacient decedează i se pune o brățară de identificare. Personalul serviciului anatomo-patologic are obligația, când predă pacientul, să verifice dacă datele corespund celor de pe brățara de identificare, iar familia trebuie să recunoască decedatul, a explicat luni, la Digi 24, medicul Bogdan Oprița.

În 31 decembrie am avut doi pacienți decedați, iar una dintre familii a identidicat cadavrul și l-a predat firmei de pompe funebre. Acum verificăm dacă acesta nu a fost recunoscut incorect de către familie sau dacă cineva din rândul personalului a greșit. Foarte probabil, cele două cadavre au fost încurcate, iar cel care a fost predat este al celor care îl caută acum.

Se va face și o anchetă a Poliției, pentru că trebuie exhumat cadavrul și dat familiei în drept. Facem și o anchetă administrativă să vedem dacă s-a respectat procedura. Răspunderea poate fi administrativă sau chiar penală„, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.

Poliția Capitalei a transmis, printr-un comunicat de presă, că o persoană a sesizat la 112 că a fost anunțat cu privire la decesul unei rude aflate în spital, dar la momentul în care au mers pentru a ridica trupul neînsuflețit, reprezentanții spitalului nu i l-au putut da.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 1, care au intrat în contact cu familia, dar și cu reprezentanți ai unității sanitare, care la acest moment au precizat că urmează a fi eliberat trupul, după încheierea unor proceduri medicale. Verificările sunt efectuate de Secția 1 Poliție, în vederea stabilirii situației de fapt„, a transmis Poliția.

În acest caz se fac cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru infracțiunea de neglijență în serviciu, adaugă sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here