Calul Bruno, grav rănit după ce a fost incendiat de un bărbat din Ilfov, a fost eutanasiat

Calul care avea răni grave după a fost incendiat de un bărbat din Afumați, jud. Ilfov, a fost eutanasiat, au anunţat reprezentanţii adăpostului unde fusese adus pentru a primi îngrijiri.

Potrivit îngrijitorilor, calul, pe care l-au botezat Bruno, a încercat de mai multe ori să se ridice în picioare, dar muşchiul de la pulpa stângă spate era necrozat şi cu arsuri de gradul IV, leziuni incompatibile cu viaţa, relatează Digi24.

Bruno a fost eutanasiat azi noapte. S-a culcat pe burtă şi nu s-a mai putut ridica. Pulsul era mare, fapt care indica o durere. S-a hotărât eutanasierea lui, dar decizia a fost amânată de câteva ori. Încerca şi îşi dorea să se ridice, era extrem de prezent şi dorea să ne arate că poate trăi”, se arată într-o postare publicată pe Facebook de Adăpostul pentru Cai „Steaua Speranţei”.

În seara de vineri spre sâmbătă, îngrijitorii au observat că „pe pulpa stângă din spate, după ce a căzut pielea arsă, mușchiul era necrozat și rupt în felii pe verticală, indicând arsuri de gradul IV (pielea carbonizată, nervii și mușchii)”.

Pentru un cal, aceste leziuni sunt incompatibile cu viaţa. Conform normelor şi uzanţelor, importanta este calitatea vieţii şi nu durata”, au spus îngrijitorii.

Pe 10 martie, un bărbat din comuna Afumaţi, Ilfov, şi-a încărcat căruţa cu materiale combustibile, a înhămat calul şi apoi a dat foc atelajului.

Incidentul a fost semnalat la 112. La sosirea pompierilor, poliţiştilor şi a unui medic veterinar, calul avea leziuni și plăgi deschise de arsură pe o suprafață de 30-40% din corp şi era în şoc post-traumatic. Lângă căruță a fost găsit și un câine de talie mare în stare de inaniție. Proprietarul animalelor a fost arestat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here