Calvarul soţiei fostului şef al Poliţiei Locale Oradea: Înainte să fie înjunghiată, ceruse degeaba ordin de protecţie

Sursa: Pexels

Apar noi informaţii în cazul fostului şef al Poliţiei Locale Oradea, Paul Kover, care şi-a înjunghiat fosta soţie, scrie Adevarul.ro. Înainte de incidentul violent, bărbatul a sechestrat-o într-un apartament închiriat de unde femeia a scăpat doar pentru că l-a convins că se împacă cu el.

Cei doi divorţaseră în faţa notarului, în decembrie, iar pe 10 ianuarie, spun sursele Adevarul.ro, Paul Kover şi-a sunat fosta soţie, rugându-o să-l ajute să-şi instaleze electrocasnicele în apartamentul unde stătea cu chirie. 

Sursele Adevarul.ro spun că fostul şef al Poliţiei Locale Oradea a mai fost reclamat pentru violenţă domestică de fosta lui soţie, acesta fiind, de altfel, şi motivul pentru care femeia s-a despărţit de el. Cei doi erau căsătoriţi din 2016, însă relaţia a fost una tensionată încă de la început din cauza geloziei bărbatului, care o urmărea şi o spiona chiar şi la serviciu, provocând numeroase certuri şi scandaluri, multe dintre ele auzite chiar şi de vecini.  

Mai mult, pe 20 ianuarie 2020, bărbatul a fost evacuat din casă de un echipaj de Poliţie, pentru violenţă domestică după ce şi-a înjurat soţia, a lovit-o, iar când ea a vrut să plece, a îmbrâncit-o pe holul blocului, până în locuinţă, unde i-a luat telefonul cu care voia să sune la Poliţie şi l-a aruncat de perete, spărgându-l. 

În ziua respectivă, pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecţie provizoriu pentru 5 zile, prin care i s-a interzis să se apropie de soţia sa şi a fost obligat să părăsească domiciliul conjugal, poliţiştii considerând că victima s-a aflat “într-un pericol iminent”.

Măsura a fost confirmată de procuror iar pe 24 ianuarie, şi de Judecătoria Oradea, unde măsura a fost prelungită cu încă alte 3 luni după ce judecătorul a a audiat mai mulţi martori, care au confirmat că între cei doi soţi au mai existat conflicte, dar şi că bărbatul era violent, nesfiindu-se să-şi atace soţia chiar în faţa copilului ei din prima căsătorie.

Hotărârea judecătorească a fost întoarsă, însă, de Tribunalul Bihor. Cu toate că victima a dovedit cu martori şi acte medicale caracterul violent al soţului ei, instanţa a schimbat în totalitate sentinţa, respingând cererea de emitere a ordinului, ca neîntemeiată, şi permiţându-i astfel lui Kövér să se întoarcă în apartamentul conjugal.

Articolul integral – AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here