Sursa: captură video

Cetățenii cu drept de vot ai comunei Deveselu din judeţul Olt, care anul trecut au votat un candidat decedat, se pregătesc din nou de alegeri. Luni începe campania electorală pentru alegerile locale și până acum oamenii nu au aflat nici măcar cine va candida. Însă, cu toții îl regretă încă pe Ion aliman (foto) fostul primar răpus de COVID. Angajaţii primăriei mai au şi acum tablouri cu fostul edil în birouri, notează Digi24.

Fotografia cu vechiul primar al comunei Deveselu a fost adusă din biroul actualului viceprimar. El a fost cel care i-a preluat atribuțiile până se va desemna un nou edil. Abia luni începe din nou campania electorală aici.

Fostul edil a ieşit învingător la alegerile din septembrie, anul trecut, iar povestea acestuia a făcut înconjurul lumii.

Potrivit Elenei Alexandru, jurnalist Digi24, la alegerile din toamna anului trecut, mandatul de primar a fost câștigat de Ion Aliman cu 1020 din cele 1.600 de voturi. Mandatul însă nu a fost validat, pentru că edilul era decedat.

Actualul viceprimar, care este şi verişor cu edilul mort, va candida pentru un mandat de primar, dar nu ştie dacă are concurenţă.

Nicolae Dobre, viceprimar Deveselu: ”Eu știu că oamenii mă stimează, mă respectă şi sunt alături de mine!

Primarul comunei Deveselu, din Olt, Ion Aliman, candidat PSD pentru un nou mandat, a fost confirmat cu COVID-19 în 4 septembrie 2020. A murit în 17 septembrie într-un spital din Capitală. Pentru că a decedat în timpul campaniei electorale, el nu a putut fi scos de pe buletinele de vot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here