Caz rar în România: Un copil infectat de două ori cu noul coronavirus

Captură de ecran

Medicii atrag atenția că în ultima vreme apar tot mai mulți pacienți cu vârste sub 18 ani infectați cu noul coronavirus. Spun că începe să se vadă efectul socializării din timpul sărbătorilor de iarnă. O particularitate îngrijorătoare în cazul copiilor este că a crescut foarte mult numărul celor care au complicații după infectarea cu virusul, adică acel sindrom rar, PIMS. Digi24 a mers la Spitalul „Victor Gomoiu” din Capitală pentru a vedea situația de acolo și așa a aflat de povestea unui copil care s-a infectat de două ori și care, din cauza vârstei, nici nu se poate vaccina.

Spitalul „Victor Gomoiu” din Capitală este spital suport COVID. Medicii spun că de când a început pandemia au avut doar două săptămâni în care secția a fost aproape goală. Acum, numărul pacienților este din nou în creștere.

– În momentul ăsta, numărul lor este mai mare, da, secția este plină, spune unul dintre medicii de la Spitalul Gomoiu.

– Care ar fi explicația că sunt mai mulți?

– Contagiozitatea e mai mare, oamenii au început să aibă contact mai mult unii cu alții. După sărbători, cred că au început să se întâlnească mai mult, a fost Moș Crăciun, se simte, adaugă un alt cadru medical.

– Cel mai mic este până într-o lună de zile, 12 zile are, de fapt, și cel mai are are undeva la vreo 4 luni, până în momentul de față, spune medicul din secția COVID. Un singur pacient de 17 ani, el este veteran, dacă pot să spun așa. Și este și cel mai grav, adaugă doctorița. 

Adolescentul de 17 ani este pentru a doua oară internat cu COVID-19. Are și o boală autoimună care-i complică starea de sănătate. Prima dată s-a infectat anul trecut, la începutul lunii noiembrie. A fost internat, s-a vindecat și s-a întors din nou pozitiv în decembrie.

– Cum te simți? îl întreabă doctorița.

– Bine, spune băiatul.

– Mai bine ca ieri?

– Da.

– Bravo! Te supără ceva, te doare ceva?

– Nu.

– Deci, din ce în ce mai bine, îi spune doctorița mamei. Mâine facem analize, repetăm și CT-ul pulmonar.

„A fost un caz deosebit, rar întâlnit în România”, ne explică doctorița.

Mihai este un copil puternic. Luptă de 2 luni cu virusul. Suferă și de o boală autoimună. Mama lui este asistentă la Spitalul Militar din Capitală, în secția COVID. De două luni își îngrijește propriul copil.

„Acum mă simt mai bine, mult mai bine. Prima oară când am venit, mă simțeam foarte rău, eram foarte amețit, nu mă simțeam bine deloc și aveam o stare foarte proastă, dar acum, fiind sub tratament, mă simt mult mai bine și sper să fiu bine. Aștept să plec acasă, dar până nu mă fac bine, nu vreau să plec”, spune băiatul.

„Este o boală imprevizibilă, acum pari să fii bine, după care apar recăderi, iar la el cred că acest lucru s-a produs. Am constatat acasă a doua zi că îi lipseau gustul și mirosul și i-am menționat acest lucru doamnei doctor, au apărut și niște dureri foarte puternice în zona sternului. Atunci doamna doctor s-a gândit să-i repete testul și s-a repozitivat”, povestește mama.

„Nu trebuie să ignorăm această boală, pentru că, practic, mulți dintre noi asta fac”, adaugă femeia.

„Consider că vaccinarea ar fi o măsură importantă atât în combaterea, cât și în răspândirea acestei pandemii”, spune asistenta medicală. 

Articolul integral – AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here