O situație mai puţin obişnuită în rândul bolnavilor de COVID se înregistrează în cazul managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, Ana Rinder, internată ieri în stare gravă și transferată la Bucureşti, după ce virusul a ajuns să se manifeste, în acest caz, la nivelul creierului notează adevarul.ro.

Ana Rinder, în vârstă de 43 de ani, a ajuns în comă la spitalul din Vaslui marţi, după ce fiul ei a găsit-o căzută în casă, în stare de inconştienţă. În cazul ei, coronavirusul a ales să se manifeste la nivelul creierului, şi nu al plămânilor, atrag atenţia medicii.

De la începutul lunii, atât Ana Rinder, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, cât şi fiul ei se aflau în carantină la domiciliu, tânărul fiind contact direct al grupului confirmat pozitiv în focarul de la Costineşti. 

În ultimele zile, femeia îşi pierduse simţul gustului şi a urmat apoi febră puternică, deşi nu mai suferea de nicio boală. I-a fost tot mai rău, până în ziua când fiul ei a găsit-o căzută în casă, medicii de pe Ambulanţă diagnosticând-o cu comă. Investigaţiile medicale au arătat edem cerebral masiv, moment în care doctorii au hotărât transferul ei în Capitală.

Pentru că starea nu-i permite să fie adusă cu Ambulanţa, un elicopter al MAI a transportat-o la Institutul Matei Balş. „Medicii i-au administrat medicaţia pentru a rezolva mai întâi edemul cerebral. Vorbim de un exces de lichid în ţesuturile cerebrale. Dar, până când creierul nu va fi uscat, nu putem spune că a trecut pericolul”, a precizat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

În cazul managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, Ana Rinder, coronavirusul a ales o altă ţintă în locul plămânilor, aşa cum s-a întâmplat până acum în majoritatea cazurilor. La ea, Sars CoV-2 s-a manifestat la nivelul creierului, producând o inflamaţie severă, urmată de un edem cerebral, spun medicii.

Astfel, acum se încearcă o schemă nouă de tratament în ce priveşte terapia pentru COVID-19. În astfel de cazuri, a precizat prof. Adrian Streinu-Cercel, evoluţia este una imprevizibilă şi se poate schimba de la o oră la alta, motiv pentru care, deocamdată, prognosticul este unul rezervat.


 

1 COMENTARIU

  1. După unii acest virus atacă plămânii, după alți ficatul,splina,inima, stomacul,acum creierul…au mai rămas organele genitale,!!!…și curul.,..!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here