Ce avere are senatorul AUR Sorin Lavric. Soția lui este procuroare

Parlamentarii Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) au ajuns la momentul în care, cel puţin unii dintre ei, îşi completează şi publică declaraţiile de avere. Peisajul bogăţiei celor de la AUR se arată, altminteri, destul de pestriţ, scrie Adevărul.

Deşi se declară reprezentanţii unui partid al poporului, în rândul aleşilor Alianţei pentru Unirea Românilor sunt persoane care atrag atenţia prin averea lor, fie că este vorba de numeroase terenuri şi case, fie de salarii sau indemnizaţii de zeci de mii de lei pe lună. Conform declaraţiei de avere publicate pe site-ul Senatului, Diana Şoşoacă deţine un teren agricol de peste 20.000 mp în Baloteşti (judeţul Ilfov) şi încă trei intravilane. Senatoarea mai are trei locuinţe, dintre care două apartamente şi o casă de vacanţă, precum şi un autovehicul din 2015.

La capitolul bunuri, Diana Şoşoacă are în posesie mai multe obiecte de artă dobândite „din familie”, care au o valoare estimată de 5.000 de euro, plus patru conturi bancare ce însumează peste 15.000 de euro. Din declaraţia de avere mai aflăm că aceasta conduce Cabinetul de Avocatură Ivanovici, de unde a obţinut doar anul trecut suma de 250.000 de lei, aşadar aproximativ 20.000 de lei pe lună. La acelaşi cabinet este angajat şi soţul acesteia, în postul de secretar, unde obţine o sumă de aproape zece ori mai mică: 28.000 de lei pe an.

Senatorul Sorin Lavric, care a avut de-a lungul carierei o serie de declaraţii controversate la adresa femeilor, pare dependent de veniturile soţiei.

„Vreţi acum să mint şi să închin elogii ipocrite femeii spunând că ceea ce contează, în primul rând, în ochii bărbaţilor este erudiţia? Foarte bine! Eu nu pot să fac aşa ceva!”, declara acesta într-un interviu în care explica că nu este misogin.

Potrivit declaraţiei de avere, Lavric a avut anul trecut un venit de 6.500 de lei obţinut dintr-un premiu de la Uniunea Scriitorilor, plus 3.900 de lei dintr-un salariu de cadru didactic asociat la UNATC I.L Caragiale din Bucureşti.

Pe de altă parte, soţia acestuia a încasat, datorită funcţiei de procuror, aproximativ 210.000 de lei. Cei doi mai deţin două terenuri şi două apartamente în Piatra Neamţ, un autoturism Renault Clio şi suma de 290.000 de lei obţinută din vânzarea unui apartament. În ce privesc conturile bancare, Sorin Lavric deţine un cont cu aproximativ 5.000 de euro, în timp ce soţia sa are în patru conturi suma de 31.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here