Ce pedeapsă a primit un francez care și-a ucis patru membri ai familiei, pe care îi bănuia că ascund de el o comoară

Un francez care și-a omorât patru membri ai familiei și le-a dezmembrat trupurile, pentru că a crezut că dețineau un tezaur din aur ascuns de naziști, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare.

Hubert Caouissin a recunoscut că și-a ucis cumnatul, Pascal Troadec, 49 de ani, pe soția acestuia, Brigitte, 49 de ani, și pe cei doi copii ai cuplului, Sébastien, 21 de ani, și Charlotte, 18 ani, în februarie 2017. Caouissin, 50 de ani, era convins că familia moștenise un tezaur format din lingouri și monede de aur pe care îl ascunsese de soția lui, Lydie, sora lui Troadec, care nu își primise partea cuvenită. Anchetatorii au spus că Hubert Caouissin este un om „obișnuit”, dar devenise obsedat de comori despre a căror existență nu avea nici o dovadă, relatează Digi24.

El spiona familia cumnatului lui în casa din Orvault, lângă Nantes, vestul Franței și încercase să le asculte conversațiile cu un stetoscop lipit de fereastră. Când a fost descoperit, l-a bătut pe Pascal Troadec până l-a ucis, apoi i-a omorât pe ceilalți trei membri ai familiei. Copiii au fost uciși în somn.

Caouissin a dezmembrat apoi cadavrele și o parte din bucăți au fost arse, iar celelalte, îngropate. Poliția a găsit ulterior 379 de bucăți de cadavre în jurul fermei lui Caouissin, situată în Bretania.

Lydie Caouissin, 52 de ani, a fost condamnată la trei ani pentru că și-a ajutat soțul să scape de cadavre.

Verdictul a venit miercuri, iar juriul de la curtea din Nantes a deliberat timp de șapte ore, după un proces care a durat 16 zile. Caouissin a recunoscut cele patru crime, dar a spus că a fost un „accident”. El a negat că acțiunile sale au fost premeditate.

Relațiile dintre Caouissin și cumnatul său erau tensionate de ani de zile. Caouissin era convins că acesta împreună cu soția și copiii ascundeau aurul pe care l-ar fi găsit tatăl lui Pascal și Lydie, care era constructor, în subsolul unei clădiri vechi. Aurul ar fi făcut parte dintr-un transport pe care Banca Franței l-a ascuns în timpul ocupației germane.

Anchetatori, însă, nu au găsit nicio dovadă în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here