Ce s-a găsit la percheziţia făcută acasă la bărbatul care a vrut să le dea mită 12.000 de euro unor poliţişti pe A1

Polițiștii care au făcut percheziție la domiciliul bărbatului care a vrut să dea mită 12.000 de euro, în 9 mai, unor agenți de la Brigada Autostrăzi, pe A1 Sebeş-Deva, au găsit ascunsă în pivniță o mare sumă de bani.

Bărbatul era bănuit că furase, în noaptea precedentă, circa 100.000 de euro din locuinţa unei persoane. În pivniţa casei bărbatului, poliţiştii au găsit 80.000 de euro. Acesta este deja arestat, prin decizie a Tribunalului Alba, la solicitarea procurorilor DNA, în dosarul pentru mită, potrivit Adevărul

În urma percheziţiei efectuate la data de 12 mai, de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, la domiciliul unui bărbat de 40 de ani, din municipiul Arad, bănuit de furt calificat, au fost ridicaţi 80.000 de euro. Din cercetări, a reieşit faptul că în noaptea de 8/9 mai, în timp ce se afla la domiciliul victimei şi profitând de neatenţia acesteia, bărbatul ar fi sustras suma de aproximativ 100.000 de euro. Prejudiciul a fost parţial recuperat şi restituit păgubitului, iar pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. În prezent acesta este reţinut într-o altă cauză, urmând ca zilele următoare să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, cu propunerea luării unei măsuri preventive”, a transmis IPJ Arad.

Potrivit unor surse, bărbatul ar fi luat un taxi după ce ar fi furat banii şi ar fi intenţionat să ajungă la Bucureşti. Însă maşina în care se afla a fost oprită de poliţişti pe autostrada A1. 

La data de 9 mai 2021, inculpatul faţă de care se desfăşurau cercetări într-un dosar penal de furt (privind sustragerea unei sume de 100.000 euro dintr-o locuinţă de pe raza municipiului Arad) a fost depistat şi oprit în trafic de către un agent de poliţie în cadrul Biroului Poliţiei Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva (Sibiu – Sebeş – Deva – n.r.).

În acest context, inculpatul i-ar fi oferit agentului de poliţie suma de 12.000 euro pentru a-l lăsa să plece şi pentru a nu efectua nici o verificare cu privire la depistarea acestuia”, a precizat DNA Alba Iulia. 

Duminică, 9 mai, judecătorii Tribunalului Alba au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Marius Flutar, iar în 13 mai, Curtea de Apel Alba Iulia a decis definitiv menţinerea acestuia în arest preventiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here