Ce spune intrarea în joc a Kamalei Harris despre Joe Biden și eventuala sa președinție

Sursa: Facebook

Până acum, strategia lui Joe Biden a fost de a sta de-o parte cât mai mult posibil. Cu cât bucla știrilor este plină cu președintele Donald Trump, Covid-19 morți și problemele economice, cu atât mai bine pentru campania domnului Biden. Până acum, a funcționat: are un avans de nouă puncte, conform măsurătorilor noastre. Democrații au șanse nu doar să preia CasaAlbă și să păstreze Camera Reprezentanților, ci și să captureze Senatul, care la începutul acestui an nu păruse a fi la îndemână. Cu o asemenea tripletă, dobândești puterea de a schimba America.

Dar în ce scop? Campania sigură a domnului Biden este bună din punct de vedere al obiectivului de a câștiga alegerile din noiembrie, dar nu dezvăluie prea multe despre ce fel de președinte ar putea fi. Opțiunea sa de vicepreședinte pentru senatoarea Kamala Harris este altceva. Este prima mișcare majore pe carea trebuit să o facă și spune ceva despre cum se vor lua decizii la Casa Albă. De asemenea, oferă un indiciu referitor la orientarea ideologică a unei viitoare administrații Biden.

Alegerea este reprezentativă pentru fostul vicepreședinte, care a petrecut opt ​​ani în funcția pentru care a recrutat-o ​​pe doamna Harris. Domnul Biden a ales-o pe cea care l-a luat cel ma tare în timpul dezbaterilor pentru primare; nu i-a purtat pică.Totodată, a ales pe cineva nou, date fiind faptul că este prima femeie afro-americană și prima asiato-americană intrată în cursa prezidențială (părinții săi sunt din Jamaica și India). Dna Harris a fost procuror șef în San Francisco, avocat general de stat în California și este acum senator. Domnul Biden promite o revenire la guvernarea competentă. Cv-ul vicepreședintelui cu are candidează în tandem consolidează acest teren.

Ce spune alegerea sa despre ce ar putea face o administrație Biden? La fel ca domnul Biden, ea provine din centrul Partidului Democrat. Acest lucru înseamnă să urmărești progresul în ceea ce privește schimbările climatice, sistemul de sănătate și relația dintre afaceri și stat, prin schimbări incrementale, mai degrabă decât îndemnând la o revoluție.

Principalul ei dezavantaj, atât pentru libertarieni, cât și pentru democrații progresiști, este istoricul ei ca procuror. California suferă din cauza închisorilor supraaglomerate și din cauza unui sistem de probațiune disfuncțional. Doamna Harris nu a adus îmbunătățiri nici într-un caz, nici în celălalt. Ea s-a opus legalizării canabisului și a urmărit penal infracțiunile comise fără violență. Dar dacă această campanie va deveni axată pe lege și ordine, lupta pe care și-ar dori-o domnul Trump, acest istoric al Kamalei Harris ar fi probabil un avantaj. Ar fi dificil să fie portretizată ca o persoană moale în ceea ce privește infracționalitatea, lucru care contează într-un an care a înregistrat o creștere accentuată a crimelor în marile orașe din America.

Dna Harris nu este deosebit de ideologică, o calitate care ar putea fi un atu în luna noiembrie. Campania lui Trump sperase să apară un stângist care să scoată oamenii din minți; primul atac al președintelui a trebuit să se axeze pe ideea de „falsa Kamala”. Așa cum s-a mai întâmplat în cazul insultelor domnului Trump, există aici un sâmbure de adevăr. În timpul primarelor de la democrați, doamna Harris a părut dispusă să desființeze asigurarea privată de sănătate atunci când vântul părea să bată astfel. Apoi, atunci când schema a început să pară un cadou pentru campania de realegere a domnului Trump, ea a înlăturat-o, în favoarea unui hibrid care nu poate fi pus în practică. Acest lucru sugerează o lipsă de idei fixe. De asemenea, sugerează un fel de flexibilitate care poate fi un atribut util în procesul de tranzacționare de la Washington.

Pe scurt, seamănă cu bătrânul alb din capul listei. Uneori alegerea vicepreședinților este o tentativă de a compensa slăbiciunea candidatului principal – gândiți-vă la evlavia lui Mike Pence și la preferințele pentru Hugh Hefner ale domnului Trump. Dna Harris este mai mult un amplificator. La fel ca domnul Biden, s-a dus după partidul, de pildă în chestiunea justiției penale, dar fără a se îndepărta prea mult de bazinul în care se află majoritatea alegătorilor. Ea a acumulat suficientă experiență în funcții de conducere și ca legiuitor pentru a oferi un sprijin competent. S-ar putea să nu inspire prea mult, dar ar fi un contrast cu administrația pe care tandemul Biden/Harris speră să o înlocuiască.

Acest lucru este cu atât mai important, deoarece doamna Harris poate moșteni sau câștiga ea însăși președinția. Speranța medie de viață a bărbaților în America este de 76 de ani. Domnul Biden are 77 de ani. Dacă va triumfa în noiembrie, ea poate fi solicitată să preia prerogativele acestuia în timpul mandatului. Dacă el pierde, ea ar fi prima la rând pentru următoarea rundă. Pentru toată anxietatea cu privire la rasism în America, în prezent, doamna Harris pare a fi, din multe privințe, o alegere sigură, neremarcabilă pentru vicepreședinte. Acesta este un semn de progres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here