Cea mai tânără primăriță din România, aleasă la scrutinul de duminică, Anca Baciu, are 24 de ani și în următorii patru ani va conduce primăria Corbi, din Argeș. Îl va înlocui în funcție chiar pe tatăl ei. Vrea să schimbe mobila din birou, pentru că cea a părintelui său nu-i place, și vrea să dezvolte comuna din punct de vedere turistic, doar într-un mandat. În opinia Ancăi Baciu un primar ar trebui să stea în funcție un mandat, maximum două. Apoi să lase locul altuia, cu altă filosofie, cu altă viziune.

De duminică seara încoace, această localitate din Argeș are ce nu mai are nimeni în țară: primăriță de 24 de ani. Tatăl său, Virgil Baciu, primar în funcție, a lăsat primăria Corbi și a candidat la șefia Consiliului județean Argeș. În cursa pentru primărie a intrat însă fiica sa cea mare: membră PMP, până mai ieri pasionată de păpuși, desene animate și seriale pentru copii.

Fiica primarului a descoperit între timp politica, iar duminică, majoritatea comunității din Corbi a ales-o primar.

Deocamdată, primărița aleasă în Corbi are în plan să schimbe mobila din biroul tatălui ei.

Dincolo de mobilier, tânăra primăriță vrea să transforme comuna în stațiune cu teatru sezonier.

De trei ani, la Corbi are loc cel mai mare festival de rock din ruralul românesc. I-au găsit loc pe-un deal și l-au botezat Stonebird Festival. Dave Evans, primul solist vocal al trupei AC/DC, a cântat aici. La fel David L. Reece, de la Accept, și mulți alții, scrie Digi24.

Printre coloși și rockeri, viitoarea primăriță vrea și un stadion. E sigură că la Corbi își poate face loc și-o echipă de fotbaliste.

Articolul integral poate fi citit AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here