Ce trebuie făcut pentru a alege cea mai bună ofertă de energie electrică în piața liberalizată

Peste 5 milioane de români trebuie să încheie un nou contract pentru energia electrică, după liberalizarea pieței la 1 ianuarie, pentru a nu ajunge în situația de a plăti facturi mult mai mari.

În lipsa unei campanii clare de informare din partea furnizorilor și a autorităților în legătură cu ce se va întâmpla cu facturile lor, și speriați de scumpiri, mulți români au luat cu asalt în ultimele zile birourile de relații cu publicul ale furnizorilor de energie electrică, relatează Digi24, care explică pas cu pas cum trebuie să procedeze cei aflați în această situație.

Astfel, primul lucru pe care trebuie să-l facă este să vadă dacă la finalul anului trecut erau clienți în piața concurențială sau în cea reglementată.

Potrivit datelor Autorității de Reglementare în Energie, din cei 8,7 milioane de clienți casnici, sub 3 milioane erau pe piața concurențială, în timp ce 5,7 milioane beneficiau de preţuri reglementate de stat, care nu mai sunt aplicabile de la 1 ianuarie.

Clienții care au încheiat contractul din 2017 încoace, de când a început procesul de liberalizare, este posibil să fie deja pe piaţa concurenţială. Iar în acest caz, nu sunt afectaţi de schimbările de la 1 ianuarie. Pentru a verifica ce tip de contract au, este suficient să se uite pe o factură primită, fie în format fizic, fie pe e-mail. Dacă în colțul din stânga sus al facturii scrie „Factură piață concurențială”, atunci nu mai trebuie să facă nimic.

Dacă nu scrie acest lucru, atunci au trei opțiuni: fie nu fac nimic și vor plăti tariful de serviciu universal, fie aleg una dintre ofertele de pe piața liberă a actualului furnizor, fie aleg o ofertă a unui alt furnizor.

În lipsa încheierii unui nou contract, fie cu actualul furnizor, fie cu un alt furnizor, vor plăti așa-numitul tarif de serviciu universal, care diferă de la o zonă la alta, dar care poate fi chiar și cu 20% mai mare față de tariful reglementat pe care l-au plătit până la 31 decembrie 2020.

La prețul energiei electrice, cel care s-a liberalizat de la 1 ianuarie și care are o pondere de aproximativ 40% în factură, se mai adaugă și alte tarife și taxe, precum tariful de transport, tariful de distribuție, contribuția de cogenerare, accize și TVA.

De exemplu, pentru cei din Capitală, tariful de serviciu universal este de 0,34 lei/kWh. Acesta nu este prețul final pe care îl vor plăti în factură, ci doar prețul energiei active. Pentru a afla costul final, trebuie adunate și celelalte componente, astfel încât se ajunge la un preț final de circa 0,73 lei/kWh. Adică, la un consum de 100 de kWh pe lună, factura va fi de 73 de lei, cu circa 13,50 lei în plus față de anul trecut.

Prin urmare, pentru ca factura să nu crească substanțial, trebuie să făcut pasul spre piața concurențială, unde prețul energiei electrice este mai mic.

Pentru a putea compara ofertele funizorilor, cei interesați pot accesa comparatorul de prețuri de pe site-ul anre.ro, unde trebuie să completeze un formular cu câteva informații: data la care doresc să înceapă noul contract, consumul lunar, județul în care locuiesc, valoarea ultimei facturi și vor primi prețurile de la toți furnizorii din zonă. De exemplu, pentru același consum de 100 de kWh, dacă ar alege cea mai bună ofertă, factura ar fi de aproximativ 60 de lei.

După ce au ales o ofertă, pot vedea tot aici ce documente sunt necesare, le pot chiar descărca pentru a le completa. Tot aici se pot vedea și datele furnizorului pe care trebuie să îl contacteze pentru a schimba contractul.

Potrivit legii, în cel mult 21 de zile de la trimiterea cererii va și intra în vigoare noul contract indiferent dacă au optat pentru un nou furnizor sau pentru o ofertă din portofoliul actualului furnizor.

Dacă nu sunt mulțumiți de alegerea făcută, pot schimba oricând furnizorul și contractul, de oricâte ori, în termen 21 de zile, gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here