China: Carantină într-un oraș cu 11 milioane de locuitori unde au fost înregistrate 119 cazuri de COVID-19

Cei 11 milioane de locuitori ai orașului Shijiazhuang, aflat în nordul Chinei, nu mai pot să intre sau să iasă din oraș, indiferent de motiv, școlilele sunt închise, iar transportul public este întrerupt, transmite BBC.

Măsura carantinării a fost luată după ce orașul chinez, aflat în provincia Hebei, a înregistrat joi 119 cazuri de Covid-19, în timp ce în restul țării au fost doar 23 de cazuri, potrivit Digi24.ro.

China înregistrează astfel cel mai mare număr de infectări din ultimele cinci luni, chiar dacă țara reușise să limiteze rapid focarele de infecție, prin măsuri dure, printre care testări în masă inclusiv în locuri unde au fost depistate foarte puține infectări.

Pentru ca toți cei 11 milioane de locuitori să fie testați, autoritățile au amenajat deja 5.000 de centre de testare.

Carantina totală impusă de autorități joi în Shijiazhuang vine cu doar câteva săptămâni înainte de Anul Nou Chinezesc, o perioadă în care în China se călătorește masiv, oamenii întorcându-se în casele părintești, pentru a-și petrece vacanța cu familiile lor.

Nu este prima dată când China închide un oraș pentru a stăpâni un focar de COVID. În luna octombrie, orașul Qingdao a fost carantinat după confirmarea a zece cazuri. Atunci, cei nouă milioane de locuitori ai orașului au fost testați în numai cinci zile.

În aceeași lună, autoritățile au închis Kashgar, din regiunea Xinjiang, și au testat la foc automat în jur de 4,7 milioane de oameni, după apariția unui focar în zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here