Chirurgul din Tg. Jiu acuzat de luare de mită a fost arestat preventiv pe 30 de zile

Medicului chirurg Gheorghe Neaţă, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, acuzat de luare de mită în formă continuată, a fost arestat preventiv de Tribunalul Gorj pentru 30 de zile.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a făcut propunere de arestare preventivă, iar instanţa de judecată a admis cererea, potrivit Adevărul.

Împotriva medicului au foste depuse patru denunţuri, iar procurorii au stabilit că a primit mită de la nouă pacienţi în zece zile.
Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reţinerea preventivă, pentru 24 de ore, a unui medic chirurg din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Municipiul Târgu Jiu, cercetat pentru mai multe infracţiuni de luare de mită. Reţinerea s-a dispus începând cu astăzi, 8 iulie 2021, orele 12:30, până în prezent s-au aprobat în cauză 13 infracţiuni de luare de mită. Iniţial au existat patru denunţuri , patru martori denunţători, care au conturat faptul că medicul chirurg respectiv condiţionează actul medical, pretinzând şi primind sume de bani. Ulterior, potriviţi probatoriului administrat în cauză, s-a stabili că este real  ceea ce s-a semnalat iniţial, iar în perioada 6 – 16 iunie 2021, din administrarea parţială a probatoriului administrat, a rezultat că medicul chirurg respectiv a primit sume de bani şi diferite bunuri, de la un număr de nouă persoane“, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.
Procurorul a reţinut că, potrivit declaraţiei de avere, medicul deţine depozite bancare în cuantum de peste 1.400.000 lei.
În cabinetului medicului s-au găsit sume importante de bani. „În data de 08.07.2021 s-a efectuat o percheziţie domiciliară în cabinetul medicului N.G. din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tg. – Jiu, fiind găsite sume de bani în valoare totală de peste 71.000 RON, din care 52.200 lei, restul valută (3400 curo şi 350 lire sterline), banii fiind depozitaţi într-un dulap din lemn situat în cabinetul medical. Au mai fost găsite şi numeroase alte bunuri, cum ar fi: băuturi alcoolice, cafea, parfumuri, ţigări“, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.
Procurorul a reţinut că, potrivit declaraţiei de avere, medicul deţine depozite bancare în cuantum de peste 1.400.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here