Cine este Cătălin Predoiu, propunerea pentru șefia Ministerului Justiției

Foto: Facebook

Cătălin Predoiu, propus pentru șefia Ministerul Justiției, este avocat de meserie și a ocupat funcția de premier interimar în 2012.

De asemenea, Cătălin Predoiu a mai fost ministrul interimar de Externe în 2009 și ministrul al Justiției în 2008 și 2009.

Are un doctorat la Universitatea din București, Facultatea de Drept.

În prezent, este vicepreședinte al Camerei Deputaților și deputat PNL.

HotNews.ro a dezvăluit în urmă cu opt ani că ministerul Justitiei a incheiat pe 26 octombrie 2011 un contract de asistenta tehnica in valoare de 1.5 milioane lei pentru realizarea Codului Insolventei cu un consortiu de consultanti: Pricewaterhouse Coopers Business Recovery Services SPRL (Romania), D&B David si Baias SCA (Romania) si RVA Insolvency Specialists SPRL (Romania).

Unul din cosultanti, RVA Insolvency Specialists SPRL l-a avut ca asociat, pana pe 18 octombrie, pe Calin Zamfirescu, socrul ministrului Catalin Predoiu.

Potrivit reprezentantilor MJ transmise la vremea respectivă, in acest caz nu exista nici un conflict de interese deoarece serviciile RVA Insolvency Specialists SPRL nu au fost contractate pe baza legii achizitiilor publice, ci in baza prevederilor Bancii Mondiale, institutie care finanteaza contractul.

2 COMENTARII

  1. 1,5 milioane lei pentru insolventa … Pentru celelalte coduri cat o fi costat consultanta medicala ? Si cand te gandesti ca sunt bani publici …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here