Ciolacu umblă cu „radiera” pe lista lui Firea: Petre Roman, Dumitru Dragomir și Anghel Iordănescu nu vor ajunge în Consiliul General

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Propunerile controversate de pe lista PSD pentru Consiliul General al Municipiului București vor fi retrase – în speță, personaje controversate precum fostul premier Petre Roman și Dumitru Dragomir, fost președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, transmite Digi24, care citează surse social-democrate.

De asemenea, de pe lista va fi retras și fostul antrenor al echipei naționale de fotbal, Anghel Iordnăescu. Fostul fotbalist Daniel Pancu și antrenorul Cornel Dinu renunță și ei la mandatul de consilier general.

Lista este „curățată” de conducerea PSD, care vrea să se distanțeze de numele controversate care se regăsesc pe ea, precizează Digi24. Înainte de alegeri, conducerea centrală a decis să nu se implice în alcătuirea listelor.

Gabriela Firea declara în campania electorală că s-a consultat cu colegii de la PSD București în legătură cu propunerile făcute.

Întrebată dacă faptul că Petre Roman este acuzat de crime împotriva umanității, în dosarul Mineriadei, nu este o problemă, Gabriela Firea a spus că nu este o hotărâre definitivă a instanței.

PSD a obținut după votul din 27 septembrie 21 de consilieri generali. La mandatul de consilier va renunța și Gabriela Firea, care candidează pentru un loc în Senat, la alegerile parlamentare din decembrie.

Potrivit datelor oficiale BEM, PSD va avea 21 dintre cele 55 de mandate de consilieri, urmat de USR-PLUS cu 17 mandate, PNL cu 12 mandate şi PMP cu 5 mandate. Partidele de dreapta vor avea majoritate în Consiliu, iar PSD va fi în opoziție.

PSD pregătește o nouă generație de politicieni, a declarat  președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, la RFI.

Liderul Consiliului Național al partidului spune că are o strategie pentru Ardeal, unde PSD pierde alegerile, și că este nevoie ca formațiunea să „refacă relația cu oamenii inteligenți”. Schimbarea va avea loc într-un timp destul de scurt, afirmă Dîncu.

Un document redactat de Vasile Dîncu, cu citate din John Ishiyama, un reputat profesor de științe politice, va sta la baza selecției viitorilor parlamentari ai partidului. Documentul a fost discutat în ședința Consiliului Politic Național de luni și va fi folosit de partid pentru a decide listele propuse de organizațiile județene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here