Clotilde Armand a dat publicității uriașul contract de tablete încheiat de fostul primar al S1: „Ireal, nu?”

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Clotilde Armand, noul primar al Sectorului 1, a dat publicității, vineri, contractul încheiat de fosta administrație PSD cu o firma privată pentru achiziția a 48.000 de tablete. Fostul primar PSD, Daniel Tudorache, a refuzat să îl facă public, deși valoarea acestuia este uriașă.

„Am fost la Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice din Sectorul 1 și am cerut contractul de 76 milioane de lei pentru achiziția a 48.000 de tablete. Știți, înainte să ajung primar am fost prima persoană care a semnalat public despre acest contract realizat printr-o negociere directă și la supra preț. Am fost neplăcut surprinsă să văd că personalul de la Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice din Sectorul 1 părea să nu găsească contractul. Într-un final l-am obținut dar fără anexe. Ireal, nu? Fosta administrație a refuzat sistematic să-l publice. O să-l public eu acum” Îl găsiți în acest link https://drive.google.com/…/1VSEZxBGNNsREibdI3wF…/view…”, a scris Clotilde Armand într-o postare pe Facebook.

„V-am mai spus că s-a terminat cu achizițiile suspecte și cu contractele ținute la secret în primăria Sectorului 1. Știu foarte bine cum s-a comunicat până acum cu presa atunci când jurnaliștii solicitau informații despre diverse contracte sau despre anumite achiziții nefundamentate. Gata! S-a terminat această epocă. Am dispus aparatului de specialitate al primarului și tuturor subordonatelor primărie să nu mai țină la sertar aceste cereri și să răspundă tuturor cetățenilor care solicită legal informații. Totul în mod transparent”, se mai arată în postarea lui Armand.

Primăria Sectorului 1 a răspuns recent solicitării HotNews.ro din data de 1 octombrie, dând de înțeles că documentele care au stat la baza încheierii contractului pentru furnizarea de tablete sunt verificate de Camera de Conturi București.

Răspunsul Primăriei Sector 1:

  • „În urma cererii dumneavoastră, înregistrată la Primăria Sectorului 1 cu numărul 402/01.10.2020, prin care ne solicitați mai multe informații referitoare la anunțul de licitație privind achiziția de tablete pentru elevii și profesorii din unitățile de învățământ de stat din Sectorul 1, vă comunicăm următoarele:
  • Solicitarea nr. 402/01.10.2020 a fost repartizată spre soluționare, de către Cabinet Primar, către Serviciul Imagine și Relații cu Mass-Media. Întrucât Serviciul Imagine și Relații cu Mass-Media nu deținea informațiile cerute de dumneavoastră, am transmis solicitarea, în data de 01.10.2020, către Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și a Unităților Sanitare pe adresa de e-mail secretariat@auipuspsector1.ro. Această instituție, aflată în subordinea Consiliului Local Sector 1, s-a ocupat de achiziția tabletelor pentru elevii din unitățile de învățământ de stat din Sectorul 1 și este singura în măsură să ne furnizeze informațiile solicitate de către dumneavoastră, pentru ca, la rândul nostru, să vi le putem transmite.
  • În data de 09.10.2020, Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și a Unităților Sanitare ne-a pus la dispoziție următoarele informații: ”Documentele care au stat la baza încheierii contractului având ca obiect furnizare dispozitive mobile de calcul fac obiectul auditului Camerei de Conturi București, urmând ca informațiile solicitate să fie puse la dispoziția petenților la momentul finalizării controlului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here